Sarah Dawn Finers tvivel i kulisserna före tv-sända galan – programledarens ord: ”Ni anar inte…”

Sarah Dawn Finer tvekade inför att leda Unicef-galan i TV4.
Nu berättar artisten varför.
– Jag visste inte om jag kunde navigera en kväll med ett så viktigt ämne, och svår balansgång, skriver hon.

Artisten Sarah Dawn Finer, 40, är sedan flera år tillbaka också etablerad som programledare i tv. Hon har bland annat programlett SVT:s långkörare ”Så ska det låta”, och är den profil som lett näst flest direktsändningar av Melodifestivalen genom tiderna. Hittills har det blivit 13 Mello-sändningar som programledare för Sarah under säsongerna 2012, 2016 och 2019. Hon är dessutom jurymedlem i ”Talang” i TV4.

På måndagskvällen var det återigen dags för direktsänd tv och den här gången handlade det om insamlingsgalan ”Världens viktigaste kväll – och roligaste” till förmån för FN:s barnfond Unicef.

Efter den känslosamma sändningen i TV4 berättar Sarah Dawn Finer att hon tvekade länge innan hon tackade ja till det ärofyllda uppdraget.

– Jag tänkte hårt och länge innan jag tackade ja till att leda ”Världens Viktigaste Kväll”, för jag visste inte om jag kunde navigera en kväll med ett så viktigt ämne, och svår balansgång mellan hopp, förtvivlan, skratt och gråt, skriver Sarah Dawn Finer på Instagram.

Hon passar därefter på att rikta tacksamma ord till produktionsbolagets lyhördhet.

– Jag har aldrig blivit så respekterad, och kärleksfullt bemött, som under arbetet med denna gala. Aldrig. Ni anar inte vad det har betytt, skriver hon.

På scenen under kvällen stod bland andra artister som Peter Jöback, bröderna Gustaf och Viktor Norén, Melodifestivalvinnaren Cornelia Jakobs och Sherihan ”Cherrie” Hersi.

– Det var en ära att dela scen med ALLA medverkande fantastiska kollegor.
Magiska artister, roliga komiker, kunniga experter, modiga resenärer, grymma musiker, underbara telefonister, ja alla på scenen och alla i crewet och redaktionen. TACK!!! Vilket team och vilken kväll det blev, skriver Sarah Dawn Finer.

Själv hyllas programledaren av många tittare efteråt. Bland andra konstnären Stina Wollter hyllar Sarah Dawn Finers insats.

– Jag är så fantastiskt imponerad av din närvaro, värme och proffessionalitet. Helt tagen av hur du rodde allt i hamn! skriver Wollter i en kommentar till Sarahs Instagram-inlägg.

Vad tyckte ni om måndagens tv-gala? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!