Snusket i ”Mästerkocken” som tittarna inte fick se – deltagarnas äckliga drag: ”Gick upp på tallriken”

Här är detaljen i senaste avsnittet av ”Sveriges mästerkock” som tittarna inte fick se. Hedvig tappade en fläskkotlett på golvet, men sedan valde de att servera den ändå.

– Ingen kamera lyckades fånga detta. Utan det enda som hörs är Henric som skriker ”tresekundersregeln”, säger Hugo till TV4.

I onsdagens avsnitt av ”Sveriges mästerkock” åkte de sex kvarvarande deltagarna till restaurangen Solen i Slakthusområdet i Stockholm. Där fick de chansen att laga mat för krögarna Adam Dahlberg och Albin Wessman, de tre jurymedlemmarna samt flera tidigare deltagare från programmet.

De sex blir indelade i två lag som får tävla mot varandra – Hedvig Henrekson, Tess Medina och Sebastian Wilhelmsson mot Henric Lind, Hugo Bergström och Josefine Freij.

Läs mer: Mischa Billings utbrott i ”Mästerkocken” – här är beteendet som får topplocket att gå: ”Sluta”

Mitt under den intensiva och hetsiga matlagningen, när de två lagen tvingas samsas i ett kök, händer någonting som ingen hade räknat med. En situation som man som matlagare absolut inte vill ska inträffa.

”Hedvig hade ju en incident”

Den olyckliga händelsen visades inte av TV4, eftersom inga kameror lyckades fånga händelseförloppet. Men det som skedde var att Hedvig tappade en fläskkotlett på golvet medan Henric stod och grillade bredvid.

– Hedvig hade ju en incident där på Solen med den berömda regeln. Den hann ju inte ligga på golvet i mer än tre sekunder, så den gick ju att servera sen ändå, säger Henric till TV4.

Hedvig Mästerkocken
Hedvig Henrekson i ”Sveriges mästerkock”. Foto: TV4

Laget plockade upp köttbiten inom loppet av några sekunder och hävdade därmed att inget smuts eller något annat lyckats fastna på den. De tillagade den och serverade fläskkotletten.

– Men det är bra att veta med tresekundersregeln, inget fastnar på något som legat på golvet i mindre än tre sekunder, förklarar Henric.

– Den gick upp på tallriken sen, säger Hedvig.

Henric Mästerkocken
Henric Lind i ”Sveriges mästerkock”. Foto: TV4

Tveksamt vad juryn hade sagt

Deltagaren Hugo var själv i närheten när Hedvig sumpade kotletten på golvet. Så här säger han om snusket i köket.

– Ingen kamera lyckades fånga detta. Utan det enda som hörs är Henric som skriker ”tresekundersregeln”, säger han.

Det är tveksamt om jurymedlemmarna Tommy Myllymäki, Mischa Billing och Tom Sjöstedt hade godkänt det hela om de hade sett det.

Vad tycker ni om det här? Existerar verkligen ”tresekundersregeln” när det kommer till restaurankök?

Lämna gärna en kommentar på Facebook – och gilla-markera och dela artikeln.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev