Foto: TV4

Starka reaktioner efter Farmen-profilens drag – oväntade vändningen i TV4

Gerty Borg fick välja ut deltagare i Torpkampen.
Efteråt är tittarna delade om beslutet.

OBS! Spoilervarning. Nedanför denna text berättas om innehåll ur onsdagens avsnitt av ”Farmen”.

TV4-programmet ”Farmen”, som leds av tittarfavoriten Anna Brolin, sänds söndagar-torsdagar och i veckan har dramat fortsatt. Deltagarna får i programserien leva som bönder gjorde på 1800-talet samtidigt som de ska lära känna helt nya människor på gården under tiden.

Anna Brolin är programledare i Farmen. Foto: TV4
Anna Brolin är programledare i Farmen. Foto: TV4

I onsdagens avsnitt bjöds tittarna på en oväntad vändning – som efteråt skapat många reaktioner från tittarna.

Oväntade vändningen i Farmen

Det var deltagaren Gerty Borgs tur att välja ut kämpar för torpkampen – där vinnaren prisas med en prestigefylld amulett. Samtidigt som de övriga två skickas till ”Torpet”.

– Jag har varit ganska säker, ganska länge på vilka jag vill skicka iväg till Torpet. Jag har nog först och främst tänkt att jag inte kommer vara kvar här i 14 dagar. Jag vill ha en trevlig stund. Jag vill splitta på Monika och Keisha, säger Gerty i Farmen.

Gerty. Foto: TV4
Gerty. Foto: TV4

– Att någon av dem kommer tillbaka, eller att båda hamnar på Torpet, hade varit lycka.

Inför hela gruppen avslöjade hon sitt val: Arlind Klimenta gör just Monika Ostrowska och Keisha Barbour sällskap i ”Torpet”.

– Gemensamt för er tre är att ni inte har någon amulett, sade Gerty till trion som i programmet fick utföra torpetkampen.

Valet tycktes förvåna deltagarna, och det blev till slut en tuff mättävling mellan de tre deltagarna – och till slut stod Keisha som vinnare.

Torpkämparna. Foto: TV4
Torpkämparna. Foto: TV4

Nu får Arlind och Monika fortsätta i ”Torpet”.

Keisha och Gerty talade ut efter dramat

Senare i programmet talade Keisha och Gerty ut om hur de uttryckt sig gentemot varandra i TV4-programmet. De kom fram till att en ändring måste till.

– Jag kan upplevas som hård ibland, men det är inte min mening, sade Gerty och bad om ursäkt till Keisha som tagit hennes kommentarer personligt.

Efteråt var Keisha nöjd med samtalet.

– Jag är inte en person som är bra på att vara tyst. Även om mina tankar gick till att ignorera Gerty, så vet jag att det inte hade funkat i längden. Det rimliga kändes ändå att ta och prata med Gerty, säger Keisha i programmet.

Gerty och Keisha talade ut efter dramat. Foto: TV4
Gerty och Keisha talade ut efter dramat. Foto: TV4

Duon gav varandra en kram efter det känslosamma samtalet. Keisha hoppas att relationen dem emellan nu förbättrats i programmet.

– Den här gången kändes det som att vi faktiskt båda två genuint menade det, vi vill ha slut på det här lilla ”kriget” just nu, säger Keisha.

Tittarnas reaktioner – åsikterna går isär om Gertys val

I sociala medier har Farmen frågat tittarna om de tyckte Gerty gjorde rätt val i torpkampen – och många reaktioner har inkommit.

”Tyckte det var ett fint val av Gerty, att åtminstone ge alla deltagare en chans att få amuletter”, skriver en tv-tittare.

”Vad bra att röra om i grytan”, skriver en annan tittare i kommentarsfältet.

Åsikterna går verkligen isär.

”Nej, hon skulle ha tagit Arlind, Bea och Abel”, skriver en missnöjd tittare.

”Absolut inte”, skriver en annan tv-tittare som helst hade sett Gerty handla på ett annorlunda vis.

Vad tycker du om årets ”Farmen”? Skriv gärna en kommentar!