Stora förändringen i ”Ett fall för Veras” julspecial – dramatiska beskedet inför högtiden

Stora förändringar väntar i tittarfavoriten ”Ett fall för Vera”.
På julafton sänder SVT julspecialen av dramaserien – som nu tappar en av sina största stjärnor.

”Ett fall för Vera” har verkligen tagit tittarna med storm.

Detektiven Vera Stanhope, som spelas av skådespelaren Brenda Blethyn, tar sig an mordmysterier i det vackra landskapet i Storbritannien. Rollfiguren Vera har blivit en tittarfavorit tack vare sin syrliga charm och kaxiga attityd, samtidigt som hon alltid har hjärtat på rätt ställe.

Artikeln fortsätter under bilden.

Vera Stanhope (Brenda Blethyn) m fl i "Ett fall för Vera". Foto: Helen Williams/ITV
Vera Stanhope (Brenda Blethyn) m fl i ”Ett fall för Vera”. Foto: Helen Williams/ITV

Tillsammans med sitt team – som genom åren bland annat bestått av kollegorna Aiden Healy (spelad av Kenny Doughty), David Leon (Joe Ashworth) och så förstås veteranen Kenny Lockhart med sin skottska accent (spelad av skådespelaren Jon Morrison) – löser Vera kluriga mordgåtor.

Nöjeslivet har tidigare kunnat berätta att brittiska tv-bolaget ITV nu spelat in en julspecial av ”Ett fall för Vera” – och att SVT kommer att sända detta i jul.

– Ja. SVT kommer att sända denna i jul, skrev SVT:s pressavdelning i ett meddelande till Nöjeslivet.

Goda nyheter alltså för alla som älskar ”Ett fall för Vera”. I julspecialen väntas Vera att ta sig an ett mystiskt mordfall som inträffar på just julen.

Nya uppgifter om Veras julspecial i SVT – favoriten lämnar

Nu kommer nya, spännande uppgifter om avsnittet. Det väntas nämligen stora förändringar i ”Ett fall för Vera”.

Artikeln fortsätter under bilden.

Vera och Aiden Healy (spelad av Kenny Doughty) i julspecialen. Foto: Helen Williams/ITV
Vera och Aiden Healy (spelad av Kenny Doughty) i julspecialen. Foto: Helen Williams/ITV

Enligt Mirror blir julspecialen det sista framträdandet för rollfiguren DS Aiden Healy i avsnittet som får titeln ”The Rising Tide”.

Det innebär att skådespelaren Kenny Doughty lämnar tv-serien efter julspecialen. Brenda Blethyn avslöjar att hon är ledsen över att han nu lämnar produktionen.

– Jag var ledsen när han sa att han skulle gå. Han är min kompis. Vi har filmat åtta säsonger tillsammans. Jag har aldrig skrattat så mycket som jag gjort med Kenny Doughty. Vera och Aiden blev väldigt nära varandra under åren. Det är inte förvånande eftersom hon tillbringade det mesta av sin tid med honom på jobbet. Och det var en bra arbetsrelation, säger Blethyn, som spelar Vera, enligt Mirror.

Skådisen som gör comeback – julspecialen sänds på julafton i SVT

Samtidigt kommer en annan favorit från förr tillbaka till rollistan. Det handlar om skådespelaren Jake Ashton-Nelson som tidigare setts i rollen som polis i ”Ett fall för Vera” för några säsonger sedan.

– PC Billy Billington, spelad av Jake Ashton-Nelson. Jake är fantastisk i detta. Han spelade en officer på polisstationens reception i ett tidigare avsnitt. Någon hade kommit in för att rapportera något men han tyckte att de slösade tid och skickade bort dem. Vera kritiserade verkligen honom för det. Hon sa åt honom att lyssna på vad folk hade att säga när han satte käppar i hjulet i arbetet för att lösa just det fallet, säger Brenda Blethyn om sin nygamle kollega i teamet, enligt Mirror.

”Ett fall för Vera” sänds på julafton 24 december 2023 klockan 21.05 i SVT1 och SVT Play.

Vad tror du om ”Ett fall för Veras” julspecial? Vad tycker du om kriminalserien? Skriv gärna dina tankar i kommentarsfältet och dela gärna artikeln.