Foto: SVT

Stora hyllningarna till Sven-Ingvars efter insatsen i ”På spåret” – här är bandets egna ord om succén

Sven-Ingvars klev in som husband i ”På spåret” – och hyllades direkt av tv-tittarna.
Här är gruppens egna ord efter succén i SVT.

Mellan åren 2009-2019 var Augustifamiljen ”På spårets” husband. I alla program stod Göteborgsorkestern för musiken i det populära programmet, samtidigt som olika gästartister bjöds in för att sjunga i studion.

Men efter finalen 2019 kom SVT med ett besked som nog överraskade många tittare – Augustifamiljen fick lämna programmet efter tio års tid.

I stället skulle kanalen satsa på att ta in olika husband i ”På spåret”, med start till säsongen 2020-21. Även till årets säsong fortsätter SVT på samma spår, och i säsongspremiären som sändes på fredagen var det Sven-Ingvars som stod för musikunderhållningen.

Sven-Ingvars bildades redan 1956 i Slottsbron i Grums kommun. Frontmannen och sångaren Sven-Erik Magnusson var med från start fram till sin död, år 2017. Sedan 2006 är Magnussons son, Oscar, en del av bandet. Efter pappans bortgång är det han som nu står för sången i bandet.

I år firar bandet 65 årsjubileum med bland annat en stor turné genom landet under vintern.

– En liten eller stor bit av Värmland eller Sverige, det låter jag andra avgöra, men det beskriver på sätt och vis precis vad vi är, vi är sprungna ur den värmländska myllan och det varken ska eller vill vi tvätta bort. Allt det vi är, allt vi har varit ska rymmas i det vi gör nu. Ett jubileum ser jag som en sorts summering av den energi, kärlek, själ och hjärta alla tidigare medlemmar i bandet bidragit med, jag tror att det är det som gör att vi vibrerar än idag och således lever vidare, säger Oscar Magnusson, i ett pressmeddelande.

Sven-Ingvars och Molly Sandén gjorde succé i ”På spåret”

I höst kommer bandet också att underhålla tittarna på bästa sändningstid i ”På spåret”. I fredags sändes det första av totalt tre program där Sven-Ingvars medverkar.

Det blev som vanligt två musikrelaterade inslag i programmet, varav den andra gästades Sven-Ingvars av Molly Sandén.

Molly Sandén och Sven-Ingvars i ”På spåret”. Foto: SVT

Efteråt hyllades Sven-Ingvars och Sandén stort av tittarna. Tiotusentals läsare har under helgen valt att hylla insatsen via Nöjeslivets Facebook-sida.

– Jag hade inte hört ”nya” Sven-Ingvars innan ni var med i ”På spåret” igår, men OJ vad bra ni var! Och Oscar är en väldigt duktig musiker och sångare, även om han inte låter som sin legendariske far, skriver en lyrisk tv-tittare i en kommentar på Nöjeslivets Facebook-sida.

– Sven-Ingvars…yes och som grädde på moset, allra bästa Molly…kunde inte bli bättre, skriver en annan nöjd tittare.

– Håller verkligen med dom är så bra, och sonen har axlat pappas mantel med den äran, skriver en annan tittare.

Tittarnas stora hyllningar – Sven-Ingvars egna ord efteråt

Andra menar att de fått en annan bild av Sven-Ingvars – efter gruppens medverkan i SVT:s långkörare.

– Sven-Ingvars steg mycket för mig i går kväll då de var med i På spåret! Jag har trott att det var ett sånt där svensktoppband som bara spelar trams men de kunde nog spela, skriver en nöjd tv-tittare.

– Har verkligen sett fram emot TV fredag med På spåret och med denna toppen musikgrupp förgyller de fredagskvällen, skriver en annan tittare.

Själva var Sven-Ingvars nöjda med sin medverka ni ”På spåret”.

– Tack för alla fina ord om gårdagens På spåret! skriver bandet i en kommentar på sin Instagram-sida.

Sven-Ingvars och Molly Sandén bjöd på verkligen på härlig musikunderhållning i premiären av "På spåret"! 😃❤

Posted by Nöjeslivet on Friday, November 26, 2021

Här kan man lyssna hur det lät när Molly Sandén sjöng med Sven-Ingvars:

Vad tyckte du om premiären av ”På spåret”? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!