Foto: TV4

Efter tårarna i ”Sveriges mästerkock” – tittarfavoriten Adams starka reaktion efter juryns nya dom

Han gör stor succé i ”Sveriges mästerkock”.
Efter juryns nya dom i TV4 – här är 21-årige Adam Thulins starka reaktion som tv-tittarna inte fick se.

”Sveriges mästerkock” går in på upploppet. Under onsdagen sändes kvartsfinalen i programserien där landets bästa amatörkockar gör upp om vinnartiteln och även ett eftertraktat kokbokskontrakt.

Nyligen blev det starka känslor i programmet när deltagarna fick in brev från sina familjer i TV4:s köksstudio. 21-årige Adam Thulin hade svårt att hålla tårarna borta när han läste upp de fina orden från familjen.

LÄS MER: Tittarnas vrede efter inslaget med Nyhetsmorgons gäst – här är detaljen som väcker starka känslor: ”En skräll utan like”

Han fick lämna Sveriges mästerkock – de är kvar i semifinalen

Efter onsdagens program stod det klart att Sebastian Jogér fick lämna ”Mästerkock”-köket, och han var så klart stolt över att ha nått topp fyra i tävlingen.

Nu gör trion Adam Thulin, Helena Ekman och Jimmy Guo upp om segern i matkampen.

Under onsdagens kvartsfinal var det 21-årige Adam som stal hela showen när deltagarna fick kombinera det svenska köket med ett utländskt. Lotten fick avgöra vilket det andra landet skulle vara, och för Adam föll detta på det libanesiska köket.

Foto: TV4

Därefter föddes hans kombinerade svensk-libanesiska rätt: Älgfärsbiffar med grönärtshummus.

– Att hamna i eliminering på den här rätten i kväll hade så klart varit tråkigt. Men hamnar jag där, så hamnar jag där. Det är bara att ladda om och göra det bästa av situationen, sade Adam inför att han skulle presentera det hela för juryn.

Han var likväl nöjd med vad han presterat – en riktigt färgglad rätt.

Foto: TV4

– Jag tycker ändå jag fick ihop tanken med rätten, sen smakmässigt vet jag inte exakt. Jag har inte hunnit smaka på alltihop, säger Adam i programmet.

Markus Aujalay var minst sagt nöjd när Adam presenterade rätten visuellt.

– Presentationsmässigt tycker jag det ser väldigt fint ut. Det jag tycker om, eftersom du är inne på det här med grönärtshummusen, är att du lagt ut den som man brukar göra med en hummus, och sen stoppat kantareller i köttbullarna. Så presentationen är en fullträff, jättefint.

Markus Aujalay lyrisk i TV4 – efter Adams svensk-libanesiska succérätt

Efter att juryprofilen också fick smaka på rätten var han lyrisk.

– Man känner att du jobbat mycket med färsen, så att du har börjat dra ut proteinet i färsen. Men du har klarat dig, du är på rätt sida, de är saftiga och goda och framför allt otroligt gott kryddade, sade Markus Aujalay i programmet och fortsatte:

Foto: TV4

– Sen måste jag säga att grönärtshummusen: fantastiskt god! Och passar otroligt bra med kantarellerna, lingon, kålen, allting. Jag tycker du tolkat och genomfört den här uppgiften helt perfekt. Wow! Grattis till det här.

Adam var förstås glad efter berömmet.

– Att Markus säger det här … det är helt sjukt alltså. Jag blir jäkligt glad och stolt, sade han i programmet.

Efter att programmet sänts på onsdagen skrev han på sin Instagram och tackade för berömmet även från tv-tittarna: ”Tack för fin respons på dagens avsnitt”, skrev Adam.

Foto: Instagram story @adamthulin

”Sveriges mästerkock” sänds på onsdagar klockan 20.00 i TV4.

Vad tycker du om programmet? Skriv gärna en kommentar!