Adam Thulin Sveriges mästerkock: Ålder, flickvän, jobb och recept
Adam Thulin

Adam Thulin Sveriges mästerkock: Ålder, flickvän, jobb, recept och allt du vill veta

Det drar ihop sig mot final i Sveriges mästerkock 2022, där en hobbykock kommer att åka hem med 250 000 kronor och ett eftertraktat kokbokskontrakt med Bonnier fakta. Vinnaren blir antingen Jimmy Guo, 30, eller blott 21 år gamle Adam Thulin, som varit en jury-favorit sedan start. 

Men vem är denna blyga Katrineholmsbo som lyckats imponera på några av Sveriges bästa krögare? 

Här är allt vi vet om Adam Thulin från Sveriges Mästerkock. 

Det blev en hårresande semifinal där ingen av deltagarna visste om det skulle bli Helena Ekman, Jimmy Guo eller Adam Thulin som skulle missa en finalplats i Sveriges Mästerkock 2022.

Adam Thulin
Adam Thulin i Sveriges Mästerkock. Foto: TV4

Juryn valde slutligen att skicka hem Helena Ekman, som efter flera veckors tävlande fick lämna in sitt förkläde och åka hem. 

Sveriges Mästerkock Adam

Sveriges nya mästerkock kan nu bli den lite tysta Adam Thulin, som tidigt i livet visste att det var kock han ville bli. 

Sedan första avsnittet då Adam bjöd på torsk, svamp och jordärtskocka har han lyckats imponera på Markus Aujalay, 50, Mischa Billing, 55 och Tom Sjöstedt, 46. Alla jurymedlemmar tillhör eliten bland svenska stjärnkockar.

LÄS MER: Efter tårarna i ”Sveriges mästerkock” – tittarfavoriten Adams starka reaktion efter juryns nya dom

Adam Thulin ålder

Hur gammal är Adam Thulin?

Adam är född den 17 juli år 2000. Han är 21 år gammal och fyller 22 år i sommar. Adam kommer från Katrineholm, där han bor idag. 

Adam Thulin jobb

Vad jobbar Adam Thulin från Sveriges Mästerkock med?

Adam Thulin jobbar på ett kafé i Katrineholm

För Allt om Mat har Adam berättat att han gick ekonomiprogrammet på gymnasiet. Han visste redan då att han ville satsa helhjärtat på matlagning senare, då det var hans stora intresse. 

I samma intervju berättar Adam att han sökte efter kockutbildningar när annonsen om att söka till Sveriges Mästerkock dök upp. Adam valde att ge det ett försök, men trodde inte själv att han skulle klara sig så långt som han gjorde. 

Någon som dock trodde på honom tidigt var hans motståndare i den kommande finalen – Jimmy Guo

– Första intrycket i Gävle var att han var väldigt blyg och han gjorde inte mycket väsen av sig. Men samtidigt var det som han la på tallriken så otroligt uttänkt och väl genomfört. Så det tog faktiskt ett tag, fram till topp tolv innan man insåg hur otroligt duktig han var, berättar motspelaren Jimmy Guo i en intervju med Hänt.

– När man väl pratade om mat med honom förstod man att den här killen tänker så många varv till kring allting och har ett väldigt brett register av tekniker, smaker och tänker verkligen som en kock. Då förstod jag att han är riktigt riktigt vass och kommer vara det största hotet i den här tävlingen.

LÄS MER: Mästerkock-Anjas ärliga ord om Jimmy – verkliga relationen bakom kulisserna: ”Anmärkningsvärt”

Sedan Adam startade sin resa i Sveriges Mästerkock 2022 har han inte bara hyllats av juryn, utan av svenska folket.

Många är nyfikna på Adam, vilket gjort att han fått över 13 000 följare på Instagram. 

Adam Thulin flickvän?

Många undrar även om denna talang i köket lagar mat till någon speciell person på vardagarna. När Adam Tulin fick frågor om sitt kärleksliv berättade han dock att han är singel.

Adam Thulin singel

– Jag är singel! Just nu vill jag fokusera på min karriär den kommande tiden, man vet ju aldrig vad livet har i sikte. Blir man kär så blir man ju!, säger Adam till Nyheter24.

Adam Thulin recept

Genom sin medverkan i Sveriges mästerkock har Adam visat att han bemästrar allt från skaldjur till vilt i köket.

Ett av hans mest omtalande – och oväntade recept är hans kombinerade svensk-libanesiska rätt: Älgfärsbiffar med grönärtshummus.

Instagram har Adam delat receptet som hyllades extra mycket av Markus Aujalay.

Flera recept från Adam hittar du på hans Instagram adamthulin, där han ofta delar med sig av matinspiration.

Läs mer: