Helena Ekman Sveriges Mästerkock: Ögon, ålder, make, bakgrund

Helena Ekman är en av de som utmärkt sig extra mycket i årets säsong av Sveriges Mästerkock. Förutom att imponera på den stenhårda juryn så har hon med sin sprudlande personlighet väckt stor nyfikenhet hos tv-tittarna. Och hon är numera en omtalad profil som svenska folket vill veta mer om. 

Men vem är den färgstarka hobbykocken från Lidingö? och varför verkar hon bekant? Här är allt vi vet om Helena Ekman i Sveriges mästerkock. 

I Sveriges Mästerkock tävlar 12 “vanliga personer”, det vill säga hobbykockar, om 250 000 kronor och ett eftertraktat kokbokskontrakt med Bonnier fakta. 

Varje vecka får deltagarna tävla i svåra matlagningsmoment, där de blir bedömda av stjärnkrögarna Markus Aujalay, Mischa Billing och Tom Sjöstedt. Den som imponerar minst på juryn får åka hem. 

Läs mer: Jimmy Guo om bluffen i Sveriges Mästerkock – blåsningen som TV4 döljer: ”Maten som de äter…”

Sveriges mästerkock 2022.
Deltagarna i Sveriges mästerkock 2022. Foto: TV4

Sveriges mästerkock Helena

¨Helena Ekman är en av de som tagit sig långt i årets omgång, och hon kan kan bli en av de som går till final. 

Sedan 2018 arbetar Helena som VD för Bostad Direkt AB. Innan det var hon uthyrningschef på Skandia Fastigheter. 

Helena är också kunnig när det kommer till vin då hon har en utbildning som sommelier. Två av hennes stora passioner i livet är matlagning och golf. 

Helena Ekman i Sveriges mästerkock.
Foto: Gabriel Liljevall/TV4

Helena Ekman Mästerkock ålder

Hur gammal är Helena Ekman?

Mästerkock-deltagaren Helena Ekman är 47 år gammal. Hon är född den 3 december 1974 och bor på Lidingö utanför Stockholm. 

Tittarnas ilska mot TV4

Att Helena Ekman fick gästa Nyhetsmorgon samma dag som Sveriges Mästerkock skulle ha premiär riktade mer ljus mot henne, vilket stack i mångas ögon

På TV4:s Instagram fanns många kritiska kommentarer som vittnade om att tittarna var mycket upprörda över att Helena fick medverka när ingen annan fick. 

”Såå dåligt av er att ha med henne?? Kommer hon vinna? Är detta en skräll utan like”, skriver en person.

”Nu vet vi ju redan att denna Helena kommer att få fortsätta tävla/eller är med i tävlingen. Ni förstör ju tävlingen/programmet! Så trist med upplägget …. Kommer alla som är med programmet att komma till er? Fattar inte”, skrev en annan.

Helena uppmärksammande misstycket, och svarade med kommentaren:

”Jag råkade vara först ut i raden av flera som ska laga mat i Nyhetsmorgon. Inget konstigare än så. Otroligt kul att vara med i LIVE-tv för första gången!”.

Läs mer: Tittarnas vrede efter inslaget med Nyhetsmorgons gäst – här är detaljen som väcker starka känslor: ”En skräll utan like”

Helena Ekmans utseende

På Helenas egna Instagram-kanal delar hon flitigt bilder från både vardag och resan i Sveriges Mästerkock. 

Dessvärre ger sociala medier många “troll” möjlighet att skriva elaka kommentarer, vilket Helena råkat ut för både på sin egen Instagram och i TV4:s. Flera handlar om hennes utseende, framförallt hennes ögon, som många haft åsikter och frågor om. 

Men till slut gick det så långt att Helena valde att besvara de elaka kommentatorerna.

Då Helena är aktiv på TikTok la hon ut en video på sig själv tillägnad alla som förolämpat hennes utseende

Men istället för att vara elak tillbaka valde hon att bemöta det hela på ett avslappnat sätt som förhoppningsvis gav folk en tankeställare.

”Hej allihopa som uppenbarligen får mardrömmar av mina ögon. Alltså på riktigt, det pågår ett krig, DET kan man få mardrömmar av”, säger Helena och fortsätter:

”Jag tycker ni ska vara stolta över hur ni ser ut, för jag är stolt över hur jag ser ut. Mästerkocken, det är en tävling om mat, inte utseende. Over and out”.

@helenas_vinochmat

Reply to @jezperrr sprid glädje inte hat! Följ, gilla gärna mina videos istället för hatet så vi kan sprida lite glädje på TikTok!!❤️

♬ original sound – Helenas_vinochmat