Tittarna rasar mot TV4 – inför premiären av Biggest loser VIP

Biggest loser VIP, där svenska kändisar försöker gå ned i vikt och ta steget mot ett hälsosammare liv, blev genast en succé när programmet började sändas förra hösten.

Efter ett viktras på hela 22,7 kilo korades Anna Book som segrare, och efter det stora intresset för premiärsäsongen stod det klart att programmet skulle få en fortsättning och dessutom flyttas från Sjuan till TV4.

Men med en knapp vecka kvar till premiären av säsong två – där välkända profiler som Kalle Moraeus, Gunilla Persson och Alexandra Zazzi deltar – möts kanalen nu av skarp kritik från tittarna.

Det är på måndag den 24 september som populära Biggest loser VIP har säsongsstart.

Programmet kommer att sändas i TV4 samt TV4Play, och under hösten får tittarna följa åtta svenska kändisar som kämpar för att bryta osunda vanor och förändra sina liv.

Deltagare Biggest loser VIP

I årets startfält ser vi en blandad skara deltagare. De består av musikern Kalle Moraeus, Hollywoodfrun Gunilla Persson, kocken Alexandra Zazzi, krögaren Carl Jan Granqvist, före detta ishockeyproffset Pekka Lindmark, Idol 2017-deltagaren Magnus Schönberg, Farmen-profilen Alexandra Louthander samt författaren Erik Hörstadius.

Under tisdagen släppte TV4 också pressbilder inför kommande säsong. På Instagram publicerade kanalen bilder på alla deltagare, med texten: ”Wow! Pressbilderna till årets säsong av Biggest loser VIP är här. Vad tycker ni?”

Kritik mot TV4

Men det är långt ifrån alla reaktioner som är positiva. Urvalet av deltagare tycks nämligen inte falla i god jord hos tittarna – där många nu riktar skarp kritik och ifrågasätter TV4.

”Alltså, mer än hälften av dom är inte ens överviktiga, inte ens lite större. Hur tänker ni?”, skriver en användare och får snabbt medhåll av en annan som kommenterar: ”Instämmer, de är ju inte ens överviktiga”.

En tredje användare skriver: ”Trodde man skulle vara överviktig för att vara med, vilket kroppsideal utgår ni ifrån? DÅLIGT”, medan en fjärde skriver: ”Är detta ett skämt? Hjälp dom som verkligen behöver hjälp istället.”

TV4 har inte besvarat tittarnas kritik på sociala medier. Men när deltagarna presenterades tidigare i år kommenterade Lotta Andersson, programmets exekutive producent, så här i ett pressmeddelande:

– Hur klyschigt det än kan låta så är Biggest Loser VIP mer än bara ett tv-program då det handlar om att förändra deltagarnas liv på riktigt. Jag kan garantera att andra säsongen av programmet kommer att innehålla exakt allt. Vi har ett brett startfält fyllt av modiga, målinriktade och starka personligheter. De är extrema vinnarskallar med ett driv utöver det vanliga, alla med sina olika utmaningar och historier. Det går inte att lämnas oberörd av det här gänget och det stod tidigt klart att den här säsongen skulle bli något utöver det vanliga.

Vad tycker du om TV4:s val av deltagare, är det en spännande skara eller borde de ha valt andra personer? Lämna gärna en kommentar under artikeln på Facebook!