Trots prisade orden i Sveriges Mästerkock – därför vill Gabriel inte arbeta med någon av jurymedlemmarna

Efter en hård kamp stod Gabriel Jonsson som vinnare av årets Mästerkock. Nu berättar han för Nöjeslivet om livet efteråt och anledningen till varför han inte skulle vilja jobba med någon från juryn.

– Jag skulle nog inte säga att de varit ett stöd, säger Gabriel om jurygruppen till Nöjeslivet.

Det blev en hård kamp mellan Wichudaporn Chaiyasaeng och Gabriel Jonsson under finalen av årets säsong av Sveriges Mästerkock. Finalen som avgjordes i tre deltävlingar satte rejäl press på finalisterna som fick laga en förrätt på skaldjur, oxfilé provencale till varmrätt och en dessert med choklad.

Till slut stod det klart att gotlänningen Gabriel Jonsson vann hela tävlingen och till ett stort segerrop tog han emot statyetten.

Nu har det gått några månader sedan vinsten när Nöjeslivet träffar årets vinnare.

Gabriel Jonsson tog hem segern i årets Sveriges Mästerkock. Foto: TV4

Gabriel Jonssons liv efter vinsten – det gör han idag

Gabriel som arbetade inom byggbranschen sa upp sig redan innan inspelningarna börjat, något som för många kan ses som en rejäl chanstagning.

– Alla har ju självklart precis som de vill men jag kände att programmet blev en bra inkörsport till detta matlagningsyrke. Jag gillar ju kreativa yrken och jag hade någonstans kommit till en punkt där jag var mätt på bygg överlag. Jag gjorde inte så mycket bygg längre och hade tappat kärleken för yrket, säger Gabriel till Nöjeslivet.

Och en hel del har hänt i Gabriels liv.

– Jag har börjat kolla på andra jobb och jag har även startat upp en egen youtubekanal. Har även försökt starta upp en matstudio på Gotland, berättar han för Nöjeslivet.

Det blev ett stort glädjerop när det stod klart att Gabriel vunnit Sveriges Mästerkock. Foto: TV4

Gabriel om att arbeta med jurymedlemmarna: ”Ingenting jag skulle vilja”

Jurymedlemmarna Mischa Billing, Markus Aujalay och Leif Mannerström har genom säsongen delat ut både ris och ros.

Men någon relation eller kontakt utöver matbedömningar, upplever inte Gabriel inte att det finns. Såpass mycket att han i nuläget inte skulle vilja jobba för någon av dem.

– Det är klart att det skulle vara något stort att jobba med någon av dem men det är ingenting jag skulle vilja. Jag ser mig inte i ett restaurangkök just nu. Jag vill lära mig på andra sätt och då tror jag youtubekanalen är en bra inkörsport till det. Då kommer jag ha gäster som kockar som kan lära mig den vägen istället, säger Gabriel till Nöjeslivet.

Så om någon av jurymedlemmarna skulle erbjuda dig något idag, skulle du tacka nej då?

– Nej det skulle jag inte. Jag är inte en nej-sägare. Jag är gärna på att göra saker men jag tror inte man ska hoppa in i något för snabbt bara för att, säger Gabriel.

”Jag skulle nog inte säga att de varit ett stöd ”

Juryns brist på intresse för en relation, gör att Gabriel inte heller känner att han fått något stöd från dem.

– Jag skulle nog inte säga att de varit ett stöd. Vi har inte pratat med dem så mycket mer än i programmet. Det är lite underligt faktiskt. Man träffar dem men man hänger ju faktiskt inte. Man kan möta varandra i korridoren och heja men inte så mycket mer, de vill nog inte prata med oss så mycket ändå, säger Gabriel till Nöjeslivet.

Är det så du upplever det, att de inte vill ha en relation?

– Ja men det är säkert för att de inte ska prata med oss så att de inte omedvetet får någon favorit och annorlunda bedömning på en persons matlagning.

Vinnaren av årets Mästerkock berättar om relationen med juryn. Foto: Instagram

Ger ut kokbok dagen efter vinst

Och om det finns en särskild fördel med att ha vunnit Sveriges Mästerkock tror Gabriel att den finns, men att det är nu som verkligen räknas.

– Folk har sett vad man kan göra och att man har ett brinnande intresse. Sen är det ju alltid upp till en själv att prestera när man väl står där.

Som en del av vinsten får också vinnaren utge en kokbok. Gabriels kokbok ”Från skog till bord” släpps redan på torsdag.