TV4:s vägran i Robinson – därför fick deltagare inte lämna frivilligt egentligen: ”Blev skitsur”

Robinson är ett av de tuffaste realityprogrammen som man kan söka till.

Och det märks inte minst i vårens säsong – där flera deltagare uttryckt att de vill lämna tävlingen.

Så försökte produktionen få Charlotta att stanna.

Att vara med i Robinson är ingen dans på rosor. Under flera veckor får deltagarna kämpa mot hunger, mygg och sandloppor. Samtidigt som de får kämpa om att hålla sig kvar i tävlingar och inte bli utröstade i öråden.

Det är ett äventyr som heter duga, och det är nog långt ifrån alla som skulle klara av så lång tid på en öde strand.

I årets säsong av Robinson har vi redan nu fått se flera personer som velat lämna tävlingen av olika skäl. Till exempel fick Hanna Danemyr lämna av hälsoskäl då hon var kraftigt undernärd.

Efter att gränsländarna fick gå upp i duell mot medlemmar i Lag Nord så åkte de flesta ur Lag Nord ut. Det var endast Lars Koefoed som klarade sin duell mot Alexander Strandberg.

Och efter förlusterna så trodde allihopa att deras äventyr i Robinson var över för gott – tills det visade sig att Gränslandet öppnade upp igen.

Ville åka hem

Några som dock inte var särskilt glada över att få komma till Gränslandet var Fredrik Bolander och Charlotta Hedlund. De hade hoppats på att få komma hem och ville båda lämna Robinson. Men TV4 tänkte inte låta dem ge upp så lätt.

– ”Du behöver inte visa runt, jag ska inte vara här, jag ska hem”, sa jag. Fredrik sa samma sak. Det gick en hel dag av att vi med kamerateamet spelade in att vi skulle få åka där ifrån, hur vi packade våra väskor och skulle lämna. Sen satt vi och väntade på att Anders och cheferna skulle komma för att vi skulle spela in en hejdå-scen, säger Charlotta till TV4 och fortsätter:

– Men när de kom sa de att ”det kan inte ni bestämma, det är inte så det fungerar”.

Till slut fick Fredrik lämna tävlingen. Men Charlotta blev pushad till att fortsätta mot sin vilja.

– Fredrik fick lämna för att ha skyllde på sin psykiska hälsa. Men mig pushade de och sa ”du är ju personlig tränare, ska du verkligen ge upp?”. Jag blev skitsur och var totalt nedbruten, men de fortsatte pusha på om att det inte skulle se bra ut om jag lämnade, säger Charlotta till TV4.

Charlottas sista svåra tid i tävlingen

Det som tittarna inte fick se var att Charlotta kämpat mot en tandinfektion och gick på smärtstillande. Dessutom hade hon precis skaffat pojkvän bara ett par veckor innan hon reste till Robinson.

– Jag har en kompis hemma i Norge som spräckt magsäcken på grund av smärtstillande på tom mage. Jag var där för att jag ville vinna men inte om jag behövde riskera min hälsa, säger Charlotta i en intervju med TV4.

När det sedan blev duell mellan Charlotta och Simone så valde Charlotta att lägga sig. På så vis så skulle hon få en biljett hem.

TV4:s svar

Efter att deltagarna velat lämna så har TV4 kommit med en förklaring till varför de pushar deltagarna att fortsätta.

”Vi vill aldrig att deltagare ska avbryta sin medverkan i förtid. Robinson är det största av äventyr, men det är också en av de tuffaste utmaningar man kan utsätta sig för. Många tvivlar på sig själva när hungern tryter och omständigheterna är svåra”, skriver Caroline Norrby, exekutiv producent för Robinson, i ett mejl.

Vi försöker alltid uppmuntra och peppa deltagarna att inte ge upp, inte minst för att vi vet att de flesta ångrar sig i efterhand. Charlotta bestämde sig, efter flera samtal, för att stanna på Gränslandet, men till slut lyckades hon inte hitta motivation till att fortsätta. Vi är så klart besvikna över att hon lämnade i förtid”, fortsätter Caroline Norrby.

Hur tycker du att TV4 hanterade situationen? Skriv gärna en kommentar på Facebook!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev