William Spetz i tårar – efter Renée Nybergs intima fråga i TV4

William Spetz ville vårda minnet av sin bästa vän.

Nu berättar han om kärleken till sin mormor i ”Renées brygga”.

William Spetz har trots sin unga ålder redan hunnit med massor i underhållnings-Sverige. 24-åringen från Umeå har varit programledare för Melodifestivalen, varit sommarpratare i radions P1 och dessutom medverkat i Netflix-tv-serien ”Störst av allt”.

Den mångsidige komikern och skådespelaren gjorde, samma år som han blev den yngste programledaren i Mellon genom tiderna, succé med enmansföreställningen ”Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?”. Han spelade den först på Scalateatern i Stockholm innan den togs med ut på turné. Totalt blev det 65 föreställningar under tre års tid för den hyllade föreställningen som senare även visades i SVT.

När William Spetz gästade TV4-programmet ”Renées brygga” som sändes på onsdagen, förklarar han att föreställningen var ”minnet av min bästa vän”.

Foto: TV4

– Hon hade sådan tid för mig. Hon var änka och hon bodde i samma hus som oss och vuxna är där. Mina föräldrar är världens finaste men hon hade alltid tid liksom när man kom dit. ”Nu William”, liksom. Det fanns inget annat. Att bli sedd så… Det var så…, säger William Spetz.

William Spetz får frågan av Renée varför mormor spelade en så viktig roll i hans liv.

– Hon var så otroligt viktig för dig, men har du tänkt på hur viktig du varit för henne? Hur mycket du betytt för henne? frågar Renée i programmet.

William Spetz tänker efter ett varv, innan han svarar.

Foto: TV4

– Det var så skämmigt när vi var på sjukhuset sista gången. Det var som att jag trodde att hon visste att hon skulle dö för att jag hade varit där massa gånger förut. Och vi hade åkt in, så det var inget konstigt med det. Och jag var inte ens rädd längre när vi åkte in till sjukhuset för det var så vi gjorde, säger William.

Han berättar att mormor hade stoltserat med att han var hennes barnbarn.

– Men att det var någonting sista gången att hon var så himla töntig med alla, säger William.

Så fint beskrivet av dig, William!

Dela gärna vidare inlägget om du också uppskattar Renée och hennes gäster, och skriv gärna en kommentar!