Anna Lindmarks nya kärleksbesked – tre år efter maken Lasses död: ”Jag är…”

För tre år sedan gick Anna Lindmarkers make Lasse Weiss bort. De hade då varit gifta i 21 år.

Nu kommer hon med ett nytt kärleksbesked till Aftonbladet.

– Händer det så händer det, säger hon.

I 26 års tid var hon en av TV4:s ledande nyhetsankare.

Nästan lika länge var Anna Lindmarker, 63, gift med sin stora kärlek Lasse Weiss, 75. Han jobbade som journalist och tv-chef och låg bakom rekryteringen av Anna till TV4.

Läs mer: Anna Lindmarker akut till sjukhus – efter otäck olycka i skogen: ”Drog omkull mig”

Ett tag efter att hon bytt från SVT till TV4 blev de även ett par. De var gifta i 21 år och fick sonen Willie, 17, innan han tragiskt gick bort för tre år sedan.

Anna Lindmarker
Anna Lindmarker och maken Lasse Weiss. Foto: Claudio Bresciani/TT

– Jag vill inte prata om honom eller hans död. Det är många som har frågat och jag har sagt nej. Lasse ville inte att någon skulle veta om hans sjukdom så det känns inte rätt. 

Lindmarkers liv efter TV4-avslutet

Anna slutade som sagt på TV4 vid årsskiftet, då gjorde hon sin sista sändning.

Hon hade fått frågan från kanalen om hon kunde tänka sig att förtidspensionera sig, som en del i TV4:s sparpaket. Till en början var hon skeptisk, men sedan ändrade hon sig och tackade ja. Nu i efterhand säger hon att det var en bra ekonomisk deal som hon fick.

Trots att hon slutat jobba vid 63 går hon inte sysslolös. Tvärtom, hon har väldigt mycket att göra. Tre hundar, tre söner, ett nytt radhus och sin älskade bokklubb tar upp all hennes tid.

– Jag tror aldrig jag har haft det bättre. Vissa perioder är det bara fullsmockat i kalendern. Hundarna tar också mycket tid om de ska få det de behöver. Ibland har jag jättemycket att göra och ibland har jag nästan ingenting och det är så skönt, säger hon.

Anna Lindmarker om kärleken

När Aftonbladet frågar henne hur det ser ut på kärleksfronten nu, tre år efter att hon blev änka, är hon lite försiktig.

De frågar om hon ”blir uppvaktad”.

Anna Lindmarker kärlek
Anna Lindmarker. Foto: Instagram

– Jag vet inte… Men jag är inte intresserad. Grejen är att jag är jättedålig på sociala medier och jag tror det är där som det finns folk som försöker kontakta mig, men jag läser det väldigt sällan. Det kanske blir så att jag träffar någon men det är inget jag aktivt söker. Händer det så händer det, säger det.

Fina Anna, så tragiskt att Lasse gick bort och att du nu får leva ditt liv utan din stora kärlek. Förhoppningsvis känner du dig inte ensam. Du har ju dina söner, dina vänner och dina hundar.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev