Hans Wahlgrens allra sista samtal med Benjamin Ingrosso – de fem gripande orden på dödsbädden

För två veckor sedan gick skådespelaren Hans Wahlgren bort i cancer. Nu berättar hans barnbarn Benjamin Ingrosso vad hans morfar sa på sin dödsbädd.

Hans sista ord till Benjamin var verkligen passande.

– Det kommer jag minnas för resten av mitt liv, säger han till norska VG.

Den 10 maj somnade Hans Wahlgren, 86, in hemma i sitt hus på Norra Lagnö, Värmdö. Han hade då varit sjuk i cancer i ett par månader.

Han hade delar av sin familj på plats.

Läs mer: Pernilla hann uppfylla pappa Hans önskan – höll bröllopet hemligt in i det sista

– Flera av oss var närvarande när han somnade in. Han behövde inte känna sig ensam, säger dottern Pernilla Wahlgren, 56, till Expressen.

Hans Wahlgren, Christina Schollin
Skådespelarparet Christina Schollin och Hans Wahlgren är Benjamins morföräldrar. Foto: TV4

”Hunnit säga allt man vill”

Hon berättar också om hur det kändes när hennes pappa fick sin dödsdom av läkarna i oktober. Till en början sa de att han skulle leva i ett par veckor eller högst någon månad.

Det visade sig att han åtminstone fick lite mer tid med sin älskade familj.

– Det känns som att man tappar ett ben eller båda benen i början. Man undrar hur man ska klara sig utan sin pappa, säger Pernilla och fortsätter:

– Och han fick sju månader faktiskt. Det är en jättestor sorg men vi har också hunnit säga allt man vill säga. Vi har verkligen varit tillsammans som en familj och kunnat stötta varandra i den här sorgen.

Vackra avslutet med Benjamin Ingrosso

En som var med och tog farväl av ”Hasse” var barnbarnet Benjamin Ingrosso, 26. Bara ett par dagar tidigare hade han uppträtt på den första semifinalen i ”Eurovision Song Contest” och han hoppades att han skulle hinna hem till sin morfar i tid.

I en intervju med norska VG berättar artisten att han var mentalt frånkopplad under uppträdandet i Malmö – han ville bara hem till Stockholm igen. Som tur är levde Hans tre dagar till.

Benjamin Ingrosso i "Hellenius hörna". Foto: TV4
Benjamin Ingrosso i ”Hellenius hörna”. Foto: TV4

– Jag fick sitta med morfar när han tog sitt sista andetag. Jag var inte på någon turné eller på tv. Utan fick bara vara där för honom, det kommer jag minnas för resten av mitt liv, säger Benjamin.

Det visar sig att hans morfar Hans Wahlgren sa några väl valda ord till honom på dödsbädden. Det var verkligen ett fint allra sista samtal som de hade.

– Det sista han sa till mig var att vi har ”allt det vackra framför oss”. Han citerade min låt. Och han har ju rätt, säger Benjamin.

Så himla fint att du fick vara med morfar Hasse precis innan han gick bort, Benjamin. Det är klart att du kommer minnas det för resten av ditt liv.

Må han vila i frid. Han kommer vaka över dig från sitt moln uppe i himmelriket.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev