Mikael Persbrandts stora beslut med Sanna Lundell – säljer lyxgården till hisnande pris

Mikael Persbrandt och Sanna Lundell är på jakt efter ett nytt boende. Samtidigt säljer de sin miljonkåk i Sorunda, utanför Stockholm.

Längre ner kan ni se bilder på fastigheten.

Skådespelaren Mikael Persbrandt, 60, och journalisten Sanna Lundell, 45, har varit ett av Sveriges hetaste kändispar i 20 års tid.

Läs mer: Sanna Lundells passion till Mikael Persbrandt – starka känslorna efter alla år: ”Magnetisk”

Under många år var de särbos, även efter att de fick barn, men sedan 2016 har de bott tillsammans på en lyxig herrgård i Stora Lundby, Sorunda, med sönerna Igor, 17, Lo, 14, och Fox, 5, samt Sannas dotter Olga Craaford som hon fick med artisten Wille Craaford.

Mikael Persbrandt och Sanna Lundell ihop. Foto: Frankie Fouganthin/Wikimedia commons

Familjen har egna hästar, en stor swimmingpool och spa-bad och en inomhusbiograf som hör till huset. Även ett gym och en separat lägenhet ryms på gården.

En härligt lummig park om cirka fyra hektar omger gårdscentrat, inhägnad av ett vackert gjutjärnsstaket. Gedigna, automatiska smidesgrindar öppnar upp mot en allé som leder dig raka vägen fram till den ståtliga mangårdsbyggnaden”, skriver mäklaren i en beskrivning.

”Hittat något slags mellanting”

Trots att huset, som är nästan 500 kvadratmeter stort (337 kvm boarea + 169 kvm biarea), verkar ha allt man önskar och behöver så försöker nu Persbrandt och Lundell att sälja drömkåken. Utgångspriset ligger på 35 miljoner och det finns utlagt HÄR.

När de köpte gården betalade de 14 miljoner.

Persbrandt Lundell hus
Uppfarten till Persbrandt och Lundells hus. Foto: Discovery+

Huset har tidigare synts i Discovery+-programmet ”Här bor jag” då Sanna var med och visade upp sitt och Mikaels hus i tv. Hon nämnde då att hon alltid velat bo på en hästgård och att hennes djurintresse var en stor anledning till att de köpte fastigheten.

Läs mer: Sanna Lundells ord om Mikael Persbrandt – efter intima frågan: ”Känns ju jättebra såklart”

– Vi blev helt förälskade och begeistrade i den här platsen. De var först då vi kände att vi var redo att slå oss samman, sa hon i programmet för något år sedan.

Hästar på Persbrandt och Lundells gård
Hästar på Persbrandt och Lundells gård. Foto: Discovery+

I programmet beskrev hon även parets inredningsstil.

– Vi har hittat något slags mellanting av det här lite mysiga mormors-lika som jag tycker om väldigt mycket, så får det möta hans det här lite ”stiffa”, sa hon.

Vy från ovan Persbrandt och Lundell
Vy från ovan. Här syns nästan hela huset. Foto: Discovery+
Persbrandt och Lundells pool
Swimmingpoolen ute i trädgården. Foto: Discovery+

Samtidigt pekade hon ut sin favoritmöbel i huset. En gigantisk soffa.

– Om jag får välja en möbel i det här huset som jag skulle få ta med mig vid en eventuell skilsmässa så är det här den enda möbeln som jag skulle, så att säga, slåss för att få, sa hon.

Sanna Lundell i soffa
Soffan som Sanna Lundell verkligen älskar. Foto: Discovery+

Det återstår att se var familjen tar vägen nu. Hoppas ni hittar ett nytt drömboende.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev