Mischa Billings beslut i kärlekslivet – därför vägrar ”Sveriges mästerkock”-profilen att bli sambo

Mischa Billing öppnade upp om beslutet att inte leva som sambo i sitt sommarprat.
”Sveriges mästerkock”-profilen har fattat ett tydligt beslut.

Mischa Billing, 58, är juryns mest erfarna medlem i TV4:s populära veckounderhållning ”Sveriges mästerkock” – programmet där landets främsta amatörkock ska koras.

Billing har varit en del av juryn i nio år. Först tillsammans med kollegorna Markus Aujalay och Leif Mannerström. Men efter att de senare tackat för sig och lämnat showen har Billing de senaste åren i stället fått Kocklandslagsprofilen Tom Sjöstedt och Årets kock-vinnaren Tommy Myllymäki vid sin sida.

Artikeln fortsätter under bilden.

Mischa Billing, Sveriges mästerkock. Foto: Magnus Ragnvid/TV4
Mischa Billing, Sveriges mästerkock. Foto: Magnus Ragnvid/TV4

Billing är utbildad sommelier och lektor i måltidskunskap.

Hennes näsa är vida omtalad och finns faktiskt avbildad i Hasse Alfredsons Nasoteket inom Akademiska Föreningen i Lund.

Anledningen? Hennes fantastiska luktsinne.

Den har till och med blivit prisad som ”årets näsa”! Hon är dessutom invald i Svenska vinakademien och har fått ta emot Gastronomiska akademiens silvermedalj.

Tv-profilen har tidigare berättat att hon under sina över 30 år i branschen provat 200 000 viner.

– Jag gillar kvalitet, det är jag intresserad av. Som om du är musiker, då gillar du vissa toner. Jag tycker om när det finns mognad och karaktär men jag är också en årstidsmänniska. Fylliga viner till grytor på vintern och krispiga, svala på sommaren, sade hon i en intervju med Icakuriren.

Mischa Billing dejtade världsstjärnans son

För två år sedan bjöd Mischa in radiolyssnarna till sitt eget sommarprat i Sveriges Radio P1. Då avslöjade Mischa bland annat att hon en gång i tiden dejtade Anthony Delon, som är son till franske skådespelaren Alain Delon.

– När jag kom hem till min franska familj på natten och berättade det så fick jag veta att han just hade blivit skjuten. Det var overkligt, det var magiskt, det var Paris, säger hon i sitt sommarprat, uppger Svensk dam.

Därför har hon valt bort sambolivet

I sitt sommarprat förtydligade Mischa också att hon aldrig själv valt bort tvåsamhet – det är sambolivet som hon inte velat ha. Tvåsamheten är hon öppen för – och får också detta!

– Jag har tvåsamhet på massor av håll. Jag har mina självvalda underbara bonusbarn, jag har mina bedårande väninnor som också är mina självvalda systrar. När de mår bra så mår jag bra, sade Mischa Billing i sitt sommarprat.

Hon berättade också att hon inte alls är likadan hemma som i tv, där hon ju bedömer andras maträtter i ”Sveriges mästerkock”.

– Jag går inte runt och är så hemma. Jag går inte runt och frågar ”Jaha, har du såhär mycket salt i?”. Folk kanske tror att jag blir arg när allt inte blir perfekt men det är faktiskt inte så, säger hon i sitt sommarprat, enligt Allas.

Vi önskar dig allt gott, Mischa!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev