Därför är Go’kväll-Inger särbo med maken – uppgörelsen i privatlivet: ”Vantrivdes”

Inger Ljung Olsson från ”Go’kväll” har varit gift med samma man i 20 år.

Men makarna bor motsatta sidor av landet.

Nu berätta Inger verkliga anledningen bakom deras distansförhållande.

– Han tyckte det var fruktansvärt att bo här uppe, säger Inger till Femina.

Journalisten Inger Ljung Olsson blev ett bekant ansikte när hon tog över rollen som programledare för SVT:s ”Go’kväll” 2011 där hon bland annat fått styra skutan ihop Beppe Starbrink i många år.

Att Inger leder programmet än idag är inget som hon har kunnat ta för givet – för fyra år sedan drabbades hon nämligen av en hjärnblödning som nästan kostade henne livet.

Som tur är befann sig maken Gert Olsson på plats och kunde agera snabbt.

Inger Ljung Olsson drabbades av en hjärnblödning – maken räddade hennes liv

Den 11 juni 2020 hade Inger precis kommit fram till fastlandet efter en hel inspelningsdag ute på en ö med ”Go’kväll”-kollegan Beppe.

När hon klev in i lägenheten fick hon en kraftig hjärnblödning som fick hennes make Gert att reagera.

– Det sista jag minns är hur han (Gert reds. anm) satte sig på soffkanten, tittade oroligt på mig och frågade: “Men hur är det egentligen?” Sedan försvann jag fullständigt och vaknade inte upp förrän tre och en halv vecka senare, har Inger berättat för Hemtrevligt.

Som tur är bodde Inger så pass nära sjukhuset att hon kunde se byggnaden från sitt köksfönster och efter makens snabba agerande kunde Inger snabbt genomgå en operation.

Kampen skulle dock fortsätta för Inger på sjukhuset.

– När jag har fått händelseförloppet beskrivet för mig känner jag tacksamhet över att jag inte har några minnen från den tiden. Flera gånger fick jag kramper inne i huvudet. Dessutom drabbades jag av både lunginflammation och en blodförgiftning som de hade svårt att få bukt med. Runt midsommar var jag så dålig att jag höll på att dö, berättade hon för tidningen.

Efter en sommar nedsövd i koma, började Inger långsamt att återhämta sig.

Redan på hösten kunde hon börja jobba 25 procent och i mars 2021, var hon tillbaka i Go’kväll på heltid.

Genom den svåra perioden hade Inger sin make Gert att luta sig tillbaka på – men han hade en egen kamp att kämpa med.

Han vantrivdes nämligen i Umeå och ville snabbt flytta därifrån.

Därför är Inger Ljung Olsson maken Gert särbos egentligen

När Inger flyttade till Umeå var det på grund av maken Gert. Då hade träffats under en brännbollsmatch dagen innan ett bröllop.

Kärleken slog till omedelbart och när de sedan blev ett par bestämde sig Inger för att flytta upp till Umeå, där hon fick jobb på Västerbottensnytt.

Men nu drygt 20 år senare kände Gert att han inte längre kunde bo kvar i staden och flyttade ner till Halmstad istället.

– Han är från Halland från början och har vantrivts i Västerbotten. Han tyckte det var fruktansvärt att bo här uppe, och klagade och gnällde, så till slut sa jag att han kunde flytta tillbaka. Så han hittade ett jobb och flyttade dit 2021 och trivs svinbra där nere, berättade Inger för Femina och fortsatte:

– Jag var där över påsken och han kommer upp i juni när vår son tar studenten. Så vi träffas med jämna mellanrum men inte varje dag.

Anledningen till att Inger gick med på att låta maken flytta ner grundade sig i att han hade tagit hand om henne under den svåra perioden med hjärnblödningen och Inger kände skuldkänslor gentemot maken.

– Efter att han hade räddat mitt liv efter hjärnblödningen så ville jag inte säga att han måste bo i Västerbotten och vara med mig hela tiden. Jag kände att jag var skyldig honom att låta honom göra vad han vill nu, berättar hon för tidningen.

Vidare förklarar Inger att hon trivs bra i Umeå och älskar sitt jobb. Det finns därför inga planer på att lämna staden inom en när framtid.

Vad bra att ni lyckas hålla lågan vid liv trots distansen!

Vi tycker om dig Inger.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev