Molly Sandén berättar sanningen om nya utseendet – därför färgade hon sitt hår helt rött

I början av mars trädde Molly Sandén fram nästintill helt oigenkännlig. Hon hade nämligen gjort en stor utseendeförändring.

Här är hennes egna om ord varför hon färgade sitt hår helt rött.

– Det är väl lite psykologiskt att när man ska göra något nytt, ett enkelt sätt att gå till, man ändrar håret. Man vänder blad, säger hon i radioprogrammet ”Rix Morronzoo”.

Hon har kommit att bli en av Sveriges hetaste och mest omtyckta artister på senare år. Molly Sandén, 31, slog visserligen igenom redan som tonåring i ”Junior Eurovision Song Contest”. Men det är nu i vuxen ålder som hon skördat de största framgångarna.

Läs mer: Molly Sandéns nya familjebeslut med sambon – 9 månader efter sonens födsel: ”Överväldigande”

Vid tre tillfällen har hon tävlat i ”Melodifestivalen” och gått till final samtliga gånger.

2019 fick hon en stor hit med ”Rosa himmel”, Jonathan Johanssons låt som hon tolkade till Netflix-serien ”Störst av allt”.

STOCKHOLM 20220809 Molly Sandén efter att ha uppträtt under "Allsångsscenen är din" direkt efter tisdagens Allsång på Skansen. Foto: Christine Olsson / TT
Molly Sandén 2022. Foto: Christine Olsson/TT

Samma år släpptes det kritikerrosade albumet ”Det bästa kanske inte hänt än” som belönades med en Grammis i tunga kategorin ”Årets album”.

Gillar förändring

Molly Sandén är även en artist som gillar att skifta stil och utseende, både vad det gäller hår och kläder. Dels för att hon själv gillar förändring och ibland bara vill göra om sig själv. Dels för att bjuda sina fans på någonting storslaget.

I början av mars publicerade hon ett par bilder där man tydligt ser att hon färgat sitt hår, som tidigare var blont och rakt, väldigt rött. Dessutom var det lite lockigt.

Ops” skrev Molly i en kommentar till bilden på Instagram.

Kunde inte hålla mig”, skrev hon på Instagram story.

Hennes följare älskade uppenbarligen den nya Molly, för de positiva kommentarerna och gilla-markeringarna flödade.

Men wow snygging”, skrev en person i kommentarsfältet på hennes Instagram.

Wow, ursnyggt”, skrev en annan.

Molly Sandén
Molly Sandéns nya hårstil. Foto: Instagram/@m0llys

”Lite mer artist över det”

Nu har Molly berättat mer om beslutet att bli rödhårig. Det var hon var med i radioprogrammet ”Rix Morronzoo” med Laila Bagge och Roger Nordin häromdagen som hon fick beröm av Bagge för sin nya stil. Då berättade hon mer om sitt hår.

– Din hårfärg passar dig så jävla bra. Jag sa det tidigare till Molly att nu sticker hon ut lite mer. Innan var hon snygg, såg ut som en svensk snygg tjej, nu är det lite mer artist över det hela tycker jag, sa Laila Bagge i programmet, enligt Expressen.

Molly, som var där för att marknadsföra sitt nya album ”ALLTING DÄREMELLAN” samt sin nya sommarturné med start 28 juni i Skellefteå, svarade då:

Molly Sandén barn
Molly med pojkvännen David Larson och deras son. Foto: Kanal 5/Discovery+, Instagram

– Nej men gud, jag tror att det var att jag satt och hade fomo lite för länge och scrollade och höll på och kände att nu måste det hända något, ni vet när man tröttnar på sig själv, sa hon och fortsatte:

– Det är väl lite psykologiskt att när man ska göra något nytt, ett enkelt sätt att gå till, man ändrar håret. Man vänder blad.

Delar in livet i olika färgperioder

Molly förklarade också för programledarna att hon haft så många olika frisyrer och hårfärger att hon tydligt kan dela in livet i olika perioder baserade på hårfärg. Förut hade hon exempelvis lila hår. Nu senast var hon blond.

Det röda håret har i grunden inget tydligt budskap.

– Inte mer än kör. När man har sitter och tänker något och så har man tänkt den tanken lite för många gånger så kör, sa hon.

Fina fina Molly. En skönhet passar i allt, och du bekräftar sannerligen den regeln.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev