Pernilla Wahlgrens ord om pappa Hans begravning – tog farväl av hela familjen: ”Då brast det…”

I onsdags begravdes den folkkära skådespelaren Hans Wahlgren i Gustavsbergs kyrka på Värmdö. Det var en finstämd ceremoni för den allra närmaste familjen.

Nu berättar dottern Pernilla Wahlgren om det sista avskedet.

Du var och är så älskad pappa. Nu ska vi skåla för dig. Vet du att att att…”, skriver hon på Instagram.

Det var i tisdags som hela familjen Wahlgren fick ta farväl av den älskade Hans Wahlgren, 86. Hans begravning hölls i lokala Gustavsbergs kyrka på Värmdö, ungefär en månad efter att han somnade in i sitt hus på Norra Lagnö, omgiven av sin familj.

Skådespelaren hade varit sjuk i cancer en tid.

Läs mer: Benjamin Ingrossos känslosamma stund med Hans Wahlgren – hyllningen till morfar från scenen på Skansen: ”Han var så stolt”

Nu har resten av familjen sagt adjö till sin älskade make, pappa, morfar och farfar.

Den närmaste familjen var på plats. Hans ville nämligen hålla det hela privat. Han var inte mycket för att stå i strålkastarljuset, när han inte var på teaterscenen.

Hans Wahlgren och Pernilla Wahlgren
Hans Wahlgren och hans dotter Pernilla Wahlgren. Foto: Max (tidigare Discovery+)

– Han har aldrig varit mycket för den offentliga biten. Så jag tror inte att han hade velat ha för stor cirkus på begravningen, har dottern Pernilla Wahlgren tidigare sagt till Expressen.

– Han har haft önskningar om musik på begravningen. Men det kommer inte att bli någon familjen Wahlgren-show, fortsatte hon.

”Var som en blomsteräng”

Det visar sig däremot att några av låtarna som spelades under ceremonin hade tydlig familjekoppling.

Pernilla har berättat mer om begravningen på Instagram.

Pappa. I dag tog vi ett sista farväl av dig. Gustavsbergs kyrka var som en blomsteräng och din blåa kista var smyckad med de vackraste av ängsblommor. Vi var alla klädda i ljusa färger – precis som du ville. Och vi spelade Benjamins sång om vårt älskade röda hus, och Biancas Blomstertid – som du önskade. Och underbara Klara Almström sjöng världens finaste tolkning av din favoritlåt ”Vind över vindens ängar”. Och när hon som sista vers sjöng din egenskrivna vers om Torsbyfjärden, som du alltid sjungit som vaggvisa för Linus och sedan för alla våra barn när dom var små – då brast det för oss…!”, skriver hon i sitt inlägg.

Pernilla från Hans begravning
Pernillas inlägg om pappa Hans begravning. Foto: Instagram

”Du var och är så älskad”

Pernilla berättar vidare om hur de tog farväl av Hans. De gjorde mycket av det som han älskade att göra (och äta) under sitt liv.

Att en sådan sorglig dag ändå kan vara så oerhört vacker, kärleksfull och ljus. Och att du bjöd oss på SOL denna annars utlovade regniga dag, när vi förberett för mottagning utomhus på ditt älskade Lagnö, efter begravningen. Det gjorde att jag VET att du var med oss hela dagen..! Nu sitter vi och äter husmanskost som du älskade, där dom tänt ett ljus för dig på restaurangen. Du var och är så älskad pappa. Nu ska vi skåla för dig. Vet du att att att…”, skriver hon vidare.

Fina Hans Wahlgren, du kommer att vara saknad av många. Även av folk som du inte kände.

Vilken fin begravning du fick. Ett superfint och kärleksfullt avsked till din familj.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev