STORT GRATTIS: Annika Andersson fyller 56 år – tar över allsången och gästas av folkkära stjärnorna

Komikern och skådespelaren Annika ”Andersson” Korenado ska vara ledare för en känd allsång i sommar.

Men redan i dag har hon anledning att fira – hon fyller nämligen 56 år. Grattis grattis!

Hon fick sitt genombrott relativt sent. Som 28-åring fick Annika Andersson (som hon hette då) chansen att medverka i buskisen ”Hemlighuset” på Vallarnas friluftsteater i Falkenberg.

Det var humorduon Stefan Gerhardsson och Krister Claesson som personligen bad henne om att vara med – det blev succé direkt!

Läs mer: Stefan Gerhardsson lägger ner – humorduon Stefan & Krister går i graven: ”Jättebra att sluta med…”

Annika Andersson
Annika ”Andersson” Korenado. Foto: Instagram

Därefter fortsatte hon samarbetet med Stefan & Krister och hon var bland annat med i ”Bröllop och jäkelskap”, ”Barnaskrik och jäkelskap” och i ”Full frys” från 1999.

Sedan dess har Annika skymtats i flera humorprogram på TV4 och i SVT: ”Time out”, ”Parlamentet”, ”Bäst i test” och julkalendern ”Mirakel” är några exempel.

Annika ”Andersson” Korenados namnbyte

Annika och hela hennes familj (maken Tomas, tre söner och en dotter) bytte efternamn 2018. Från Andersson till Korenado.

Namnet kommer från den amerikanska halvön Coronado, Kalifornien, där Tomas friade till Annika. De besökte även platsen på deras bröllopsresa.

Hon valde däremot att behålla Andersson som sitt artistnamn.

Hedersamt uppdrag för Annika

I sommar väntar en riktigt spännande uppgift för Annika. Hon ska vara allsångsledare för ”Allsång på Vallarna” som sedan starten 1996 äger rum ett antal måndagar mitt i sommaren. I år är det fem tillfällen mellan 8 juli och 5 augusti.

Fjolårets allsångsledare Sonny Enell och Robin Rösehag kommer också att synas och höras.

– Jag trivs väldigt med båda två. Sonny har varit med i alla våra krogshower och Robin spelade jag emot i ”Alla tiders Åsa-Nisse”. De kommer att ha större sångansvar, för publiken ska inte behöva höra mig sjunga ballader, ha ha. Sedan har vi ju Sandra Boman och Lydia Schough som är fantastiska sångerskor också, har Annika sagt till Hallands Nyheter.

Annika deltog som gäst under ett av allsångstillfällena i fjol och hon gillade det. Därför tackade hon ja att vara allsångsledare i år.

– Jag tycker att det är en fin gemenskap att sitta ute i den svenska sommaren och sjunga ihop. Det är helt luststyrt, sa hon förut.

Bekräftat vilka som gästar

Nu när det närmar sig premiär (8 juli) har det avslöjats vilka gäster som kommer besöka ”Allsång på Vallarna” i sommar.

En av dem är komikern Per Andersson, som tidigare arbetat ihop med Annika i ”Time out”, i ”Ugglas revy” och ”Sommarskratt”.

Linda Bengtzing, Magnus Carlsson, Timo Räisänen och Lasse Holm är några av de andra som gästar allsången.

Per Andersson, Lotta Engberg
Per Andersson är en av gästerna i sommar. Foto: TV4

– Vi försöker föryngra och hitta artister som lockar en publik på ungefär 35 år och uppåt, förklarar Jonathan Larsson, som producerar allsången ihop med Annikas son Carl-Oscar Korenado, till Hallands Nyheter.

En stor kvinnlig artist åretstår att avslöja senare, när dennes turnéplan släpps. Men det ska vara ett stort namn som avslutar ”Allsång på Vallarna” den 5 augusti.

– Vi har munkavel ett tag till, men jag tror att alla känner till henne och kanske har sett henne i tv. Vi ska fylla på med flera så kallat mindre artister också, säger Jonathan Larsson.

Lasse Holm, Jonathan Johansson
Lasse Holm kommer också på allsången. Foto: TV4

Lycka till i sommar med ”Allsång på Vallarna”, Annika.

Dessutom önskar vi dig en trevlig födelsedag. Hoppas du blir ordentligt firad av familjen och dina vänner och kollegor.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev