Därför blev Maureen utvald att tävla i Robinson egentligen – krisen bakom kulisserna: ”Hade berättat om..”

I den sista tävlingen innan den stora finalen fick Alexander Strandberg lämna ”Robinson”.

Men innan han begav sig sa han till Maureen Asic att kämpa in i det sista då hon var ’en av dem som behöver pengarna mest’.

Nu förklarar Maureen vad Alexander menade med det.

– Att ”Robinson” kom till mig var en bön, säger hon till Hänt.

En rafflande ”Robinson”-final väntar runt hörnet och nu återstår endast fyra tävlande i programmet – Maureen Asic, Simone Sjöström, Olivia Lindegren och Marcus Håkansson.

Sista att lämna inför det sista örådet var Alexander Strandberg som för andra gången i programmet fick lämna innan den stora finalen.

Den här gången var han först att tappa balansen och falla i vattnet i det klassiska momentet ”plankan”.

Olivia Lindegren stod kvar längst och lyckades på så sätt säkra en plats i den stora finaldagen medan resterande tre har ett öråd kvar.

Alexanders ord om Maureen: ”Behöver pengarna mest”

När gänget samlades på stranden för att ta avsked av Alexander valde han att ge ett personligt tack till alla kvarvarande tävlande.

Och när han vände sig till Maureen manade han på henne att kämpa då hon var i behov av prispengarna på en halv miljon kronor.

– Maureen, tack för att du är du. Du är en av dem i det här gänget som behöver de där pengarna mest. Kämpa på, sa Alex till Maureen i programmet.

Foto: TV4

Nu har Maureen tagit sig hela vägen till finaldagen, och vad hon ska göra med pengarna om hon vinner har hon redan bestämt.

Maureen är för tillfället på en dansresa och skulle använda pengarna för att kunna resa och skapa innehåll relaterad till sin dans, men hon skulle även använda en del av det för att stabilisera upp ekonomin.

– Om jag vinner skulle jag betala skulder och resa dit jag behöver för att utveckla min konst och budskap, säger Maureen till Hänt.

Maureens Asics kris i ”Robinson”

I ett inlägg på Instagram har Maureen berättat att om hur hon blev antagen till Robinson med två månader kvar innan inspelningen skulle börja.

– Det var ett erbjudande. Jag hade inte sökt, det kom till mig, säger hon i videon.

Maureen hade det knapert med pengar och berättar att möjligheten att ställa upp i programmet kom som en gåva skänkt från ovan.

– Jag hade berättat om mina livsval och konsekvenserna det kommer med. Att jag hade det knapert och att Robinson kom till mig var en bön jag hade överlämnat till mina Ancestors och Spirit guides. Jag behövde tecken på att jag var på rätt väg för att jag var trött på att ha en utmanande relation till pengar, säger hon till Hänt.

Även om Maureen var medveten om att vinsten inte var en garanti, var hon redo att chansa när möjligheten väl dök upp.

– Så fick jag Robinson-möjligheten och samma dag knackade det på dörren på salongen jag jobbar på. Jag litade på det de gav mig och hoppade på det här tåget med risken att jag kanske inte vinner… Jag har valt att jobba deltid pga att jag behöver skapa och vara kreativ andra halvan av tiden för att föra vidare min mening här i livet. Dela med mig verktyg tillmänniskans välmående.

Om Maureen kamma hem ”Robinson”-statyetten och en halv miljon kronor återstår att se.

Vi uppskattar dig Maureen!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev