Robinson-Fredriks försvar efter kritikstormen – kallas mansgris av tittarna: ”Hatar inte kvinnor”

Fredrik har kallats för mansgris av tittarna efter sina kontroversiella uttalanden i ”Robinson”. Nu kliver han fram och bemöter kritiken.

Men i slutändan, så är realityprogram något som ska beröra och skapa alla möjliga känslor”, skriver han på Instagram.

40-åriga Fredrik Bolander från Vikingstad har minst sagt gjort en uppmärksammad entré i nya säsongen av ”Robinson”.

Redan i premiären gjorde han en del tveksamma uttalanden om kvinnor. Det blev extra tydligt med tanke på att årets säsong av TV4-programmet bygger på principen att männen tävlar mot kvinnorna.

Läs mer: Lyxen i Robinson som tittarna inte får se – undantaget för Anders Lundin: ”Förlåt men…” 

På sin lilla ö i Filippinerna satt Fredrik och sa att han önskade att en kvinna kunde bo med männen så att de hade någon som städade och lagade mat åt dem.

Robinson Fredrik Bolander
Fredrik Bolander i ”Robinson”. Foto: TV4

– Om jag hade fått bestämma hade det varit en kvinna i laget för de är ju bra på att laga mat, de är bra på att hålla ordning och städa. Där har vi det negativa med att inte ha en kvinna i laget. Vi män vill ju äta såklart, sa han i programmet.

”Även en blind höna”

Han gick på och gjorde sin åsikt hörd även när det vankades tävling mot kvinnorna.

– Vi är starkare fysiskt, vi är starkare mentalt. Vi är bättre än dem, sa han.

Trots att kvinnorna vann tävlingen hittade han ett sätt att nedvärdera dem.

– Jag tänker så här, även en blind höna kan hitta rätt, sa han.

Hans beteende har fått tittarna att reagera kraftigt.

Hur f-n lyckas ni hitta de största av de största mansgrisarna i hela Sverige? Varje säsong är det någon och varje säsong slänger ni ut någon för det? Jag förstår att ni får klick på olika nyhetssidor men jag kan säga att jag är nog inte den enda som bojkottar detta i år och inte kollar för att slippa höra och se alla dessa människor som har helt bedrövlig kvinnosyn”, skrev en upprörd tittare.

Nästa år hoppas jag det skapas ett Robinsson all female! Såå less på mansgris-tv på bästa sändningstid”, skrev en annan.

Robinson
Fredrik och Anders Lundin. cFoto: Tv4

Får kritik av tittarna

Fredriks Instagram har folk kommenterat och ställt honom mot väggen.

Hej, vill jättegärna höra din synpunkt på hur du på bästa sändningstid redogör för ett rent och skärt kvinnohat. Ser att du har barn själv, söner. Är det budskapet du vill föra vidare till nästa generation? Att likna en kvinnosyn som existerade för många år sedan men som nu tyvärr fortfarande internaliserar av män som dig. Är du stolt över dig själv? Känner du dig som mer män genom att trycka ner kvinnor?”, skriver en upprörd person i kommentarsfältet.

Fredrik väljer då att försvara sig på detta sätt:

Självklart hatar jag inte. Hatar varken kvinnor eller män. Dessutom är kvinnor lika bra som oss män. Varken mer eller mindre. Men precis lika bra. Men i slutändan, så är realityprogram något som ska beröra och skapa alla möjliga känslor såklart och det verkar det göra för dig denna säsongen. Men om jag kan lära dig något om livet som är nyttigt för dig på sikt, så är det att tro inte på allt du läser eller ser. Önskar dig som sagt en fin kväll o tack för att du som kvinna bidrar till en bättre värld”, svarar han på det.

Vad tycker du om Fredrik så här långt i ”Robinson”? Finns en del att säga där.

Gör din röst hörd genom att kommentera på Facebook. Dela gärna artikeln också.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev