Robinson-Påls ilska efter TV4:s klippning – trött på all kritik: ”Lätt att skylla på mig”

Under stora delar av ”Robinson”-säsongen har Pål målats upp som det stora svarta fåret.

Han har fått kritik både av de andra deltagarna och av tittarna – någonting han är väldigt less på nu.

– Helt ärligt, det var som att komma tillbaka till högstadiet, säger han till Nöjeslivet.

Hans ”Robinson”-äventyr fick en något tuff start eftersom Pål Schakonat, 31, skadade sig direkt, vilket fick de andra killarna i laget att vilka plocka bort honom tidigt.

Pål lyckades ändå kämpa sig tillbaka från ”Gränslandet” och tog sig till sammanslagningen. Därefter lyckades han faktiskt prestera riktigt bra i tävlingarna, men han åkte ut i det näst sista örådet eftersom de andra hunnit ledsna på honom vid det laget.

Läs mer: Smärtsamma olyckorna i Robinson som tittarna inte fick se – fick sprutor av läkarna: ”Skitfarligt”

Pål i Robinson
Pål Schakonat i ”Robinson”. Foto: TV4

Under inspelningen fick Pål till slut rollen som den störige, den late, den girige och den som alltid ville provocera de andra. Han menar själv att han verkligen inte ville att de andra skulle gadda ihop sig mot honom – han fick skulden för mycket som inte var hans fel och folk blev arga på honom och ville få ut honom.

– Jag är förvånad att det hände, men jag har varit med om det förr. Jag vet att jag gjorde misstag då, men det var inte bara jag. Det är lätt att skylla på mig, säger han till Nöjeslivet.

”Inte i mitt vuxna liv”

Pål berättar att det inte var första gången som han kände att alla tyckte att han var roten till allt ont. Han säger själv att han fick skulden för mycket, trots att det fanns andra deltagare som hade liknande brister som han hade.

–  Helt ärligt, det var som att komma tillbaka till högstadiet. Jag har varit och är lite rörig. Det är inte första gången jag är med på att alla projicerar sina problem på mig. Det var ju verkligen inte bara jag som var lat, men det var lätt att skylla på mig och det har jag varit med om många gånger förut. Men inte i mitt vuxna liv. Det var i skolan, berättar han.

På grund av att TV4 valt att visa många av konflikterna och incidenterna från ön så har folk fått en bild av Pål som en strulig person. Han har fått mängder av negativa kommentarer och hat på sociala medier.

– Förra veckan var det jobbigt. Då var man liksom mör. De skriver inte bara på sociala medier utan direkt till mig också. Första sammanslagsveckan så spydde folk ut hat, säger han.

Påls känga till TV4: ”Väldigt tydligt”

Han avslutar med att skicka en liten känga till tv-kanalen som spelat in och sänt ”Robinson”. Ja, Pål är inte helt nöjd med TV4 och deras klippning av programmet.

Han tycker att det är en något skev bild som tittarna får av honom – och av de andra.

Han menar att folk verkar resonera att det är okej att sprida hat och negativitet eftersom TV4 valt att vinkla ett beteende eller en deltagare på ett visst sätt. Att det skulle legitimera ett hatiskt beteende.

– Det är väldigt tydligt att det TV4 projicerar är okej att hata på eller älska, för då upprätthåller programmet moralen. Vad är rätt och vad är fel? Så får man ett eko på ett skratt så känner folk att de kan få hata på, säger han.

Vad tycker du om Påls insats i ”Robinson”? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida, men håll en god ton.

Gilla-markera och dela gärna artikeln.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev