Smärtsamma olyckorna i Robinson som tittarna inte fick se – fick sprutor av läkarna: ”Skitfarligt”

Någonting som tittarna inte fått se under ”Robinson”-säsongen är de hemska, upprepade olyckor som inträffat när deltagare blivit bitna… av tusenfotingar.

Smärtan som upplevs jämförs med att föda barn. Både Alma och Olivia råkade ut för dessa bett.

– Alma blev nog biten av en aningen större för hon fick ju morfinsprutor för hon inte kunde hantera den smärtan. Det var fruktansvärt!, berättar Olivia för Nöjeslivet.

Det är inte på något sätt ofarligt att vara med i ”Robinson”. Att klara sig själv på en öde ö, i en miljö man absolut inte är van vid, kan vara skrämmande.

Det finns oförutsägbara faror som lurar bakom varenda träd i djungeln.

Läs mer: Robinson-Tove har fått nog av Alexanders beteende – vädjan till tittarna: ”Glöm aldrig”

På öarna i Filippinerna, där TV4-programmet spelas in, finns det många farliga och läskiga djur som orsakade årets deltagare både fysisk och psykisk smärta.

Pål Schakonat
Pål Schakonat berättar om okända olyckorna på ön. Foto: TV4

Pål om olyckorna på ön

Sandloppor, stingrockor, råttor, myggor… och tusenfotingar. De sistnämnda var betydligt värre än vad många tittare kanske tror.

– De visade inte när Alma (Skoog) blev biten av en tusenfoting och läkarna kom, de fanns ingen kamera på plats då. De sa att det är den starkaste smärtan du kan känna i hela världen typ. Det var sjukt. Jävlar vad groggy hon var när hon väl träffat läkaren sen, berättar Pål Schakonat för Nöjeslivet.

Vad var det som hände?

– Hon låg och sov, så bet den henne. Det är tusenfotingar hela tiden där. När det regnar då är det massor av tusenfotingar i träden, så det är inte bara att det spöregnar som fan utan det trillar ju också ner tusenfotingar. Det är typ en tusenfoting per kvadratmeter. Jävulskt regn! Det är skitfarligt att bli biten av en sån, det kanske är en anledning att man får åka ut.

”Hon fick ju morfinsprutor”

Även deltagaren Olivia Lindegren råkade ut för flera bett.

– Jag blev också biten av en sån jävel, under sammanslagningen. Alma blev nog biten av en aningen större för hon fick ju morfinsprutor för hon inte kunde hantera den smärtan. Det var fruktansvärt!, säger Olivia till Nöjeslivet och berättar vidare:

Alma Skoog
Alma Skoog råkade riktigt illa ut på ön. Foto: TV4

– Det regnade en natt och jag vaknade av att en tusenfoting bet mig. Jag förstod direkt att det var det, för det gjorde så fruktansvärt ont och jag försökte borsta bort den. Men det var kolsvart ute så jag såg ingenting.

Det var inte bara själva området på kroppen som tusenfotingen bet i som gjorde ont. Smärtan spred sig och det isade i hela kroppen.

– Den smärtan sprider sig ganska långt från bettet. Det spred sig från skuldran upp mot nacken. Jag kan inte beskriva den smärtan. Det var som att få en elstöt rakt in i axeln. Jättehemskt!, säger hon.

Därför visades det inte på tv

Eftersom båda olyckorna inträffade mitt i natten så fanns de inte på film. Kamerateamet låg och sov. Som tur var fanns dock läkarteamet i närheten, så Alma fick vård snabbt.

Olivia kände inte att hon behövde någon spruta eller annan hjälp. Men hon säger att det var den sjukaste smärta hon någonsin upplevt.

Olivia Lindegren
Olivia Lindegren blev också biten av en tusenfoting. Foto: TV4

Enligt säkerhetsexperterna, som inför resan hade en genomgång om alla faror på ön, var inte tusenfotingarna giftiga. Men deras bett orsakar enorm smärta.

– De rankade den här smärtan som topp 3 värsta smärtor man kan få. Det ligger i jämförelse med att föda barn typ. Jag köper den rankingen faktiskt för det var fruktansvärt, säger Olivia.

Vilken mardröm att bli biten av en sån mitt i natten. Det låter faktiskt väldigt hemskt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev