Jon Bon Jovi krossades efter dotterns larmsamtal – vad som hade hänt henne hade han aldrig kunnat ana

Jon Bon Jovi är en av de största rockstjärnorna i världen.

Den legendariske sångaren har en underbar familj, och några av hans barn har själva blir stora stjärnor.

Men det har också varit några mycket tuffa stunder för Bon Jovi, särskilt kring hans dotter, Stephanie Rose Bongiovi.

Den nu 28-åriga kvinnan levde ett ganska vanligt liv men upplevde ett trauma som lämnade familjen – inklusive pappa Jon Bon Jovi – i chock.

Bon Jovi
Foto: Shutterstock

Jon Bon Jovi ville bli rockstjärna ända sedan han var en ung pojke.

Född John Francis Bongiovi Jr. den 2 mars 1962 i Perth Amboy, New Jersey, hängde han på lokala klubbar i sin tidiga tonår och drömde om det glamorösa livet som musiker.

Jon Bon Jovi tidiga liv

Eftersom han var från New Jersey var det förstås vanligt att ha Bruce Springsteen som en av sina största idoler.

Och vid 16 års ålder började Bon Jovi spela klubbar i New Jersey.

Även om hans första framträdande var ”hemskt”, som han minns det, stöttade hans föräldrar alltid hans drömmar.

”Det jag fick av mina föräldrar var förmågan att förverkliga drömmen”, sa han i The Big Issue’s Letter To My Younger Self. ”De har alltid ingjutit det förtroendet hos sina barn, vilket jag i efterhand inser var så otroligt värdefullt. För även om du verkligen inte var bra på ditt hantverk, men du trodde att du var det, skulle du kunna arbeta med det”.

På gymnasiet träffade Bon Jovi David Bryan, en keyboardist, och tillsammans bildade de ett bluesband vid namn Atlantic City Expressway.

1980, vid 18 års ålder, släppte Jon Bon Jovi sin första singel som heter ”Runaway”.

Den fick mycket uppmärksamhet – och hans väg mot stjärnstatus började.

Ingenting skulle stoppa honom – och han skulle göra vad som helst för att komma dit till toppen.

Jon Bon Jovi
Foto: Wikkimediacommons

”Det fanns ingen plan B för mig, någonsin. Jag minns att jag gick den två mil långa promenaden till skolan med killen som blev mitt första bands basist. Och jag tänkte bara på hur jag skulle få ihop ett band, hur jag skulle spela på barer och så småningom slå igenom, sa Bon Jovi.

”Vilket för mig på den tiden bara betydde att fortsätta spela i en bar – måtten på framgång förändrades under hela livets gång.”

LÄS MER: John Bon Jovis ungdomskärlek blev ett 30 år långt äktenskap eftersom hans fru är det ”som håller de ihop”

Jon Bon Jovis förmögenhet

Vad som hände sedan är rock ’n’ roll historia. Jon Bon Jovi och hans band uppmärksammades av skivbolagschefen Derek Shulman 1983. De började spela på större och större arenor och öppnade för världsstjärnor som Scorpions och Kiss.

Bandet hette helt enkelt Bon Jovi, och deras första självbetitlade album släpptes 1984 och blev en stor kommersiell framgång.

När gruppen släppte sitt tredje album, ”Slippery When Wet” – två år senare – växte deras berömmelse enormt, och Jon Bon Jovi blev en sann rockstjärna.

Med låtar som ”Livin’ on a Prayer” och ”Wanted Dead or Alive” sålde albumet över 14 miljoner exemplar och sålde guld och platina inom sex veckor efter det att albumet släpptes.

Sedan dess har Jon Bon Jovi skrivit många hits, fortsätter än i dag att uppträda världen över.

Jon Bon Jovi
Foto: Wikkicommons

Enligt Celebrity Net Worth har Bon Jovi ett nettovärde på 410 miljoner dollar, motsvarande cirka 4,2 svenska miljarder kronor.

Mötet med sin livs kärlek

Medan Jon Bon Jovi gjorde en karriär inom musiken – och startade sitt första band – träffade han sin älskade fru, Dorothea Hurley.

De två har varit gifta i mer än 30 år och fått fyra barn, Jacob, Stephanie, Romeo och Jesse Bongiovi.

När stjärnan Dorothea Hurley gick de i samma klass.

Jon var snabbt intresserad, men hon dejtade redan en annan person i skolan.

Men snart förändrades allt till Jon Bon Jovis fördel eller åtminstone gav hon honom en chans att bevisa att han var en bra kille.

Personen Dorothea dejtade tog lumpen, och när han lämnade stan sa Jon att det betydde att ”femsekundersregeln” var tillämplig.

”Jag gav honom tre veckor. Jag och Dorothea började dejta, och det var slutet på det, minns Jon Bon Jovi.

Familj och barn

Dorothea och Jon blev djupt förälskade, och samtidigt var han mitt uppe i att starta sin egen rock ’n’ roll karriär.

Hans dåvarande flickvän Dorothea hade också händerna fulla, en juniorkaratemästare. Senare blev hon karateinstruktör också.

Tiden gick och både Dorothea och Jon Bon Jovi började slå sig till ro. Eller åtminstone så mycket de kunde med tanke på att Jon var på väg att bli en rockstjärna, känd över hela världen.

Jon Bon Jovi
Foto: Shutterstock

1989 gifte de sig i Las Vegas. Men även om Jon hade sålt miljontals album vid den tidpunkten, var det inte den ceremoni du kan förvänta dig.

Bröllopet mellan Dorothea och Jon Bon Jovi var i själva verket en spontan händelse.

”Det var 1989 och vårt album New Jersey var ute. Vi hade toppade albumlistan och singellistan, och vi spelade tre nätter på Forum i L.A. Vi bodde på St. James’s Club, som är det vackra hotellet på Sunset Strip mittemot det gamla Hyatt House”.

”Jag vände mig till Dorothea och sa,” Jag har en idé. Varför går vi inte nu?’ Hon sa: ’Du är helt galen.’ Jag sa: ’Kom igen. Vad är bättre än det här, just nu, det här ögonblicket?’ Och så sprang vi till Las Vegas. Sa inte till en själ. Vi tog ett litet flygplan, hoppade i en taxi och stannade inte ens över natten. Taxichauffören var vittnet”.

LÄS MER: Jon Bon Jovi hoppar in och sliter i disken – på hans egna restaurang där fattiga människor får äta gratis

Knepen i äktenskapet

När Jon Bon Jovi blev en världsberömd rockstjärna var många kvinnliga fans i chock och sorg över det faktum att han hade gift sig. Men när vi tittar på hans familj idag är vi säkra på att många av dessa fans har ”förlåtit” honom.

Den 29 april 1989 gifte sig paret i Las Vegas. Paret har nu fyra barn Stephanie, 28, Jesse, 26, Jacob, 19 och Romeo, 17. Och även om Jon och Dorotheas liv har varit ganska annorlunda än de flesta, har de alltid hållit ihop och satt familjen först.

En av hemligheterna med deras äktenskap är – enligt Jon – att de växte upp tillsammans och växte ihop.

”Och vi gillar verkligen varandra. Vi vill umgås.” Jon Bon Jovi berättade för People, och Dorothea tillade: ”Jag har alltid sagt att jag också var bra på att upptäcka potential. Jag har en gåva”.

”Vi jobbar hårt på det, men vi njuter av varandra”.

Och under pandemin tillbringade hela familjen mycket tid tillsammans.

Men det fanns en tid när de var alla nära, eftersom hans äldsta dotter, Stephanie, fördes till sjukhuset efter att ha tagit en överdos.

2012, vid 19 års ålder, tog Stephanie Bongiovi medan hon studerade vid Hamilton College i Clinton, New York, fördes hon i hast till sjukhuset.

För hennes familj var det en total chock. Lyckligtvis kom Stephanie därifrån levande.

Bon Jovi dotter
Foto: Youtube

”Det var hemskt, ett hemskt ögonblick. Det var mitt värsta ögonblick som pappa”, sa Jon Bon Jovi – som skrev låten ”I Got The Girl” om sin äldsta dotter 2002 månader efter den fruktansvärda händelsen.

Den legendariska rockaren mins hur han fick telefonsamtalet mitt i natten från sin dotter, som ringde från ett sjukhus nära hennes högskola i delstaten New York.

Detta gör dottern Stephanie i dag

”Det första hon sa var ’jag är okej’, sa Bon Jovi.

Stephanie Bongiovi hade tur den kvällen och klarade sig.

2017 tog hon examen från New School i New York, och samma år gick hon upp på scen när hennes pappa uppträdde.

”Alla har en liten flicka i sitt liv – deras dotter, deras flickvän, deras fru, deras mamma,” sa Bon Jovi när han introducerade låten. ”Men allt går så fort. Och de börjar som små bittra bebisar, och deras framtid ser ljus ut. Och jag skrev den här låten för min dotter, som nu inte är en så liten bebis längre.”

Jon Bon Jovi dotter Stephanie
Foto: Charles Sykes /TT

Stephanie gick med sin pappa på scenen när han spelade låten ”I Got The Girl” – som han skrev om henne och dansade med honom.

Enligt Glamour Path, satsar Stephanie nu på en modellkarriär.

Vi önskar dig allt gott Stephanie och hela familjen!