”Bonde söker fru”-profilens vrede mot TV4: ”Mutade mig”

Brevskrivaren Erica Mahnkopf och köttbonden Marcus Sjöberg hittade kärleken under inspelningen av årets ”Bonde söker fru”.

Men i en intervju med Hänt skickar Erica Mahnkopf nu stark kritik mot TV4.

– Det värsta efteråt är att se sig själv och se hur de har klippt ihop det, säger Erica Mahnkopf till Hänt.

I tv-tittarnas ögon har det inte rådit några tvivel om att kärleken har blomstrat på köttbonden Marcus Sjöbergs gård, i årets upplaga av ”Bonde söker fru”.

Där klickade det snabbt mellan bonden och brevskrivaren Erica Mahnkopf, varpå de övriga brevskrivarna skickades hem tidigt.

Men i en intervju med Hänt ger Erica Mahnkopf en annan bild av inspelningen än vad tv-programmet ger sken av. Bland annat menar hon att TV4 styrt inspelningen i en viss riktning – och att hon utmålades på ett sätt som tvingade henne att prata med psykolog, för att hon mådde så dåligt.

Hon ifrågasätter dessutom hur intervjuerna är gjorda i programmet.

”Mutade mig med Redbull”

– I synkarna är det ju inte jag som bestämmer vad jag ska prata om, utan jag får ju påståenden och frågor och så ska jag besvara dem. Men jag ska inte svara med ja och nej, utan besvara så att tittarna inte märker att jag svarar på en fråga. Och många gånger ville jag inte svara för jag kände att det var obekväma frågor. Då la de orden i munnen på mig, ”säg bara så här så är vi klara sen”. Ibland satt jag i över en timme, ibland två. Så då sa jag bara vad de ville att jag skulle säga så jag skulle få gå därifrån. Vid ett tillfälle mutade de mig med Redbull så jag inte skulle sitta och somna, säger Erica Mahnkopf till Hänt.

Det hela har gått så långt att Mahnkopf över huvud taget ångrar sin medverkan i programmet.

– ”Bonde söker fru” är ju inte vad jag trodde att det skulle vara. Hade jag vetat att det skulle vara så här hade jag faktiskt aldrig varit med. Jag ångrar min medverkan i programmet, det gör jag ju, säger hon till Hänt.

Programmets exekutive producent, Clara Tengbom, säger till Hänt att hon har full förståelse för om det känns ovant. Hon konstaterar även att det är upp till deltagarna hur, och om, de vill svara på frågorna.

Bildkälla: TV4
Gilla gärna för att få fler nyheter om ”Bonde söker fru” i ditt flöde.