Efter starka intervjun hos Carina Bergfeldt i SVT – hjälten Emma Schols hyllas stort av tittarna

Hon räddade sina sex barn ur det brinnande huset – och drabbades själv av brännskador på 93 procent av kroppen.
Emma Schols livshistoria berörde tv-tittarna i premiären av Carina Bergfeldts talkshow.

På fredagen hade SVT:s populära talkshow med Carina Bergfeldt i programledarrollen säsongsstart. I fjol belönades programmet med Kristallen, och i år är det dags för andra säsongen där Bergfeldt intervjuar gäster.

I premiären fanns skådespelaren Dolph Lundgren, Barbro ”Lill-Babs” Svenssons tre döttrar Monica Svensson, Malin Berghagen och Kristin Kaspersen och artisten Alexander ”Newkid” Ferrer på plats i studion.

Och så Emma Schols.

Den 32-åriga sexbarnsmamman vars livshistoria redan berört så många. Det var på morgonen den 3 september 2019 som hela familjens hus stod i lågor när Emma vaknade. Hon lyckades rädda alla sina barn i en insats som bara kan jämställas med en superhjältes.

Emma Schols, en verklig hjälte. Foto: SVT

Emma fick brännskador på 93 procent av huden. Men hon och familjen överlevde helvetesinfernot.

I Carina Bergfeldts talkshow berättade Schols om familjens resa. Hon är nu aktuell med boken ”Ärren bär jag med stolthet: Branden i Edsbyn och livet efteråt”.

– Ett av de mest gripande partierna i Emma Schols bok handlar om när hon och barnen är i badhuset, och barnen kommenterar att alla tittar på hennes kropp. Och Emma bara konstaterar att ”ja, det gör de”. Så väldigt stark och fin intervju i kvällens program om att lära känna – och lära älska – en ny kropp, skriver Carina Bergfeldt på Instagram.

Carina Bergfeldt. Foto: SVT

Efter att ha spelat in programmet berättade Emma Schols på Instagram hur väl omhändertagen hon blivit av Bergfeldt och SVT bakom kulisserna.

– Jag fick äran att gästa soffan tillsammans med Dolph Lundgren, Newkid, Monica Svensson, Kristin Kaspersen och Malin Berghagen. En väldigt fin kväll blev det! Och inatt släppte Newkid låten ”Aska” som han sjunger i programmet ikväll. Vackert. Tack Carina och alla som arbetar bakom ni är fantastiska! skriver Emma Schols på sin Instagram.

https://www.instagram.com/p/CYtAeTkoYXp/

På Nöjeslivets Facebook-sida har tusentals tv-tittare hört av sig under helgen. De är märkbart berörda efter Schols berättelse i rutan.

”Jättefint program med den fantastiska kvinnan som räddade alla sina 6 barn otroligt!!!”, skriver en tittare i en kommentar på Nöjeslivets Facebook-sida.

Foto: Pernilla Thelaus/Monkberry/SVT

”Mycket bra program, vilken tjej som räddade sina barn och berättelsen berörde säkert många”, skriver en annan tittare.

”Mycket berörande program. Känner stor tacksamhet för vad vi har!Carina, du är suverän programledare, avbryter aldrig, inflikar korta frågor för att ändra samtalet bara! Berömvärt”, skriver en tredje.

Här kan man se ett utdrag ur Carina Bergfeldts starka intervju med Emma Schols:

Vad tycker du om säsongspremiären av ”Carina Bergfeldt”? Skriv gärna en kommentar!

Vilken säsongspremiär vi fick! 😃 Vad tyckte ni om Carina Bergfeldts talkshow? 😍

Posted by Nöjeslivet on Friday, January 14, 2022