STORT GRATTIS: Petra Mede fyller 54 år – nya lönen för uppdraget i Eurovision: ”Betala av huslånet”

Petra Mede är komikern, skådespelaren och programledaren som charmat sig rakt in i många svenskars hjärtan genom åren.

Nu är hon aktuell med det kommande hedersuppdraget som programledare för Eurovision Song Contest – så går hennes tankar kring lönen.

På torsdagen fyller stjärnan 54 år och Nöjeslivet har den äran att gratulera!

Petra Mede har under många år varit aktuell inom nöjesbranschen, en bransch som hon verkligen hör hemma i.

Men Petra började faktiskt sin bana som balettdansös och studerade på Balettakademien. Men efter en svår ryggskada som 20-åring blev hon tvungen att lägga den karriären på hyllan.

Efter många år som sjukskriven till följd av ryggskadan så bytte Petra bana och blev guide i Stockholm. Några år senare så ställde hon upp i en amatörtävling för ståupp-komiker, och därefter skulle det inte dröja länge förens karriären satt fart.

2007 blev hon utsedd till bästa nykomling och åren därifrån har vi sett Petra i mängd olika sammanhang.

Som komiker har vi sett henne i Parlamentet, Cirkus Möller, Stockholm Live – bland mycket annat. Vi har också sett henne spela i serien Bonusfamiljen samt Morgonsoffan.

Hedersuppdraget i SVT

2013 var året då Petra Mede för första ledde Eurovision Song Contest, som då gick av stapeln i Malmö. Tre år senare gjorde hon det igen i Stockholm – men denna gång tillsammans med Måns Zelmerlöw.

Sedan några veckor tillbaka står det klart att Petra Mede kommer att leda Eurovision en tredje gång, denna gång med skådespelaren Malin Åkerman.

Det är tydligt att Petra gjort ett fenomenalt jobb som programledare – vilket lyckligtvis också SVT har tagit tillvara på.

Petras ord om lönen för Eurovision-uppdraget

När Petra Mede intervjuades i Eftermiddag i P3 så avslöjade hon att hon vetat om att hon fått programledaruppdraget under flera månaders tid.

Petra fick i programmet frågan av Hanna Hellquist om hur mycket man tjänar som programledare i Eurovision. Petra var dock sparsam med att avslöja någon exakt summa, men det verkar ändå röra sig om en större summa.

– Allt är relativt Hanna. Men jag fick ett sms från David Lindgren som sa att “nu äntligen kan du kanske betala av huslånet”, och det hoppas jag, sa Petra.

Stort lycka till med Eurovision Petra! Det kommer gå galant!

Och stort grattis på födelsedagen! Hoppas att du får en fantastisk dag!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev