Föräldralösa barnen från ”Den bästa sommaren” har vuxit upp – håll i hatten när du får se hur de ser ut idag

Filmen ”Den bästa sommaren” om begravningsentreprenören Sven som tar hem sommarbarnen Mårten och Annika till Molkom gick rakt in i hjärtat på publiken när den kom 2000.

22 år senare är den en av våra mest älskade sommarfilmer.

Idag har Mårten och Annika som spelades av Anastasios Soulis och Rebecca Scheja vuxit upp. Det här gör dem idag.

”Den bästa sommaren” utspelar sig i Molkom, Värmland, i mitten av 1950-talet.

Begravningsentreprenören Yngve Johansson, spelad av Kjell Bergqvist, tar emot två föräldralösa sommarbarn som ska tillbringa sommaren i hans sällskap.

Han är principfast, ensam och vresig och skrämmer både Mårten och Annika med sitt humör och sina regler. Men snart får barnen hans hjärta att smälta och deras närvaro får hans liv att förändras för alltid.

Filmen blev snabbt en storfavorit hos publiken och idag, 22 år efter att den såg dagens ljus, har den kommit att bli en älskad sommarklassiker.

Men vad hände med barnskådespelarna från filmen?

Lilla Mårten som skriver brev till sin mamma i himlen spelades av ingen mindre än Anastasios Soulis, idag 35 år, som fick sitt genombrott med just den filmen.

I ett starkt inlägg på Instagram berättar han själv om hur han fick rollen.

”Det har nu gått 20 år sedan den dagen då jag sprang från mattelektionen till aulan, där vi framför en kamera fick berätta om oss själva och våra fritidsintressen. Jag skulle bli fotbollsproffs eller krokodiljägare, och så var det med den saken. Vad jag inte visste var att @maggiewidstrand tyckte annorlunda. Hon ville att jag skulle provspela för rollen som Mårten i Den Bästa Sommaren. Sagt och gjort. Provspelningen ledde till en callback, som ledde till ännu en callback, som ledde till ytterligare en callback, som slutligen ledde till att jag fick rollen”, skriver han i inlägget.

”Här ovan ser ni en bild från filmen, där en väldigt osäker liten snorvalp gör sitt yttersta för att se cool ut när fotografen Åke skulle ta ett kort. Jag tycker ändå att jag lyckades ganska bra. Det har gått 20 år sedan den här bilden togs. Idag är min röst lite mörkare, jag amorterar varje månad och jag får gå på hockeymatcher helt själv. I övrigt är det inte så mycket som har förändrats. En liten del av mig vill faktiskt fortfarande bli krokodiljägare. Men vi får se hur det blir med den saken.
I will never be as cool as I was in this picture. That sucks.”, skriver han i inlägget.

Det här gör Anastasios Soulis idag

Anastasios Soulis, från Stockholm, var bara 12 år när han kammade hem rollen som Mårten men har sedan dess synts flitigt i flera filmer och på scen. Bland annat i filmer som ”Johan Falk” och Netflixs första svenska originalfilm ”Red Dot” samt flera tv-serier som ”Gåsmamman” och ”Maskineriet”.

2007 var han nominerad på Guldbaggegalan för Bästa manliga huvudroll för rollen som Jonas i filmen Underbara älskade.

Soulis är närmast aktuell med säsong två av actionthrillerserien Maskineriet på TV3 och Viaplay. I höst är han också aktuell i musikalen The Bodyguard där han spelar huvudrollen tillsammans med idolvinnaren Nadja Kasanesh.

LÄS MER: Nya bilden på Idol-vinnaren Nadja Holm får folk att nypa sig i armen – artisten är helt oigenkännlig: ”Bästa beslutet”

Anastasios Soulis flickvän

I intervjupodden Livshjulet pratar han själv om sin roll som Zac i ”Gåsmamman”, en roll som fått publiken att storkna av beundran.

Men även om de flesta meddelanden är harmlösa berättar Soulis att han fått flera meddelanden som inte har varit okej enligt #Metoo.

Men sociala medier har också fört någonting bra med sig. Det var nämligen så skådespelaren träffade sin fästmö efter att hon skickat meddelande till honom. 

– Jag har fått ett och annat spännande förslag som har varit ganska mycket på gränsen nu när man tänker på det, säger han.

Men hans sociala medier har också fört någonting gott med sig. Det var nämligen så han träffade den stora kärleken och fästmön Sanne Åkerstrand.

– Hon skickade ett dm, inget sådant dm utan hon var mycket mer classy, berättar han och refererar till det tidigare samtalsämnet.

Det gör Rebecca Scheja idag

Den självständiga Annika spelades av Rebecca Scheja, idag 33, dotter till konsertpianisten Staffan Scheja som har spelat på flera stora scener runt om i världen. Han har gett ut flera klassiska skivor och är professor vid Musikhögskolan i Stockholm.

Rebecca studerade på Adolf Fredriks musiklinje och slog igenom som Annika och syntes sedan i flera filmer under uppväxten, bland andra ”Sandor slash Ida”, ”Bröllopsfotografen”.

Men till slut lade hon sitt stora fokus på sin musikkarriär. Idag är Rebecca nämligen mest känd som den ena halvan av popduon och dj-duon Rebecca & Fiona.

Rebecca & Fiona har turnerat över hela världen, som dj:s och med egen musik.

– Som mest har vi fått 250 000 kronor för en spelning. För oss är det jättemycket pengar. Det var när vi spelade i Las Vegas en gång i månaden under fyra års tid. Men det höll på att ta livet av oss, både fysiskt och själsligt. Las Vegas är nog det värsta stället på jorden, har Rebecca Scheja sagt till DI Weekend.

Duon har gett ut tre album och närmare 30 singlar sedan starten 2010.

2012 och 2014 fick de en grammis för Årets Dans/Electro. De fick också Kristallen 2011 för Årets bästa realityprogram med webbserien Rebecca & Fiona.

Rebecca & Fiona Clark Olofsson

Nyligen syntes artisterna Rebecca Scheja och Fiona Fitzpatrick i biroller som raggarbrudar i Netflix-serien Clark om Clark Olofsson där Bill Skarsgård spelar huvudrollen.

LÄS MER: Sanningen om Clark Olofssons flickvänner – ökände brottslingens vilda kärleksliv