Alexander Rybaks mardröm – förföljd av galen stalker i över ett år: ”Kan inte hålla tyst”

Den norske artisten Alexander Rybak är känd för låten ”Fairytale”. Men hans liv just nu är inte någon lycklig saga.

Han har nämligen haft en stalker efter sig i ett års tid och han delar med sig av sina känslor om det i ett inlägg på Instagram.

Jag har försökt att hålla detta för mig själv sedan förra året”, skriver han.

Den fiolspelande norrmannen Alexander Rybak, 37, introducerade sig rejält över hela Europa när han vann ”Eurovision Song Contest” med sin låt ”Fairytale” år 2009.

Låten förtrollade både publiken på plats och alla tv-tittare i andra länder. Än i dag är den en av tävlingens största hits någonsin.

Även 2018 vann han den norska motsvarigheten till ”Melodifestivalen” med sin låt ”That’s how you write a song”.

Alexander Rybak
Alexander Rybal. Foto: Shutterstock

Till skillnad från svenska Loreen lyckades han inte upprepa bedriften, han fick gott nöja sig med att komma på plats 15.

Skriver om stalkern på sociala medier

I somras blev det känt att Alexander Rybak skulle upp i rätten för att möta en kvinna som stalkat honom i drygt ett år. En stalker är någon som är besatt av en annan person på ett sjukligt sätt och ger den personen oönskad uppmärksamhet, förföljer den eller stör på annat sätt.

– Det som skulle bli mycket musik blev i stället pappersarbete och rättegång mot stalkers, sa han till TV 2 då.

Nu har han ledsnat ordentligt på kvinnans beteende. Han tar till Instagram för att skriva och informera alla om vad det är som egentligen händer i hans liv. I inlägget visar han bilder på stalkern och beskriver hennes onormala beteende.

Jag har försökt att hålla detta för mig själv sedan förra året. Det här är en psykiskt sjuk person, och jag var rädd att hon skulle skada sig själv eller någon annan. MEN nu när hon har börjat sprida rykten om mig på Tiktok, bryr jag mig inte längre, jag kan inte hålla tyst”, skriver han.

Han berättar att kvinnan och han tidigare varit kollegor och till och med vänner. Hon har varit besatt av honom i över ett år och sedan han bad henne att lämna honom i fred i januari har situationen eskalerat.

Ryktet som hon sprider är att han ska ha tillgång till någon nakenvideo med henne – någonting som artisten förnekar.

Har skickat tusentals meddelanden

Hon har haft besöksförbud sedan juni i år, men tre gånger har hon redan försökt att överklaga beslutet. Hon har dock aldrig fått det beviljat.

Rybak säger att han fått över 8 000 e-mails och meddelanden från henne via falska konton.

Det har gått så långt att han satt upp övervakningskameror runt huset och han ser henne ofta på film när hon smyger runt hans hus.

Personen utgör en fara för sig själv och andra. Jag ber om ursäkt för att jag inte har bättre nyheter i dag”, skriver han.

Usch, vad hemskt jobbigt! Hoppas du ändå mår okej, Alexander.