Ann-Louise Hansons ödesbesked – då lägger hon karriären på hyllan för gott: ”När det börjar…”

I över 60 år har Ann-Louise Hanson varit aktiv som artist och sedan långt tillbaka har hon vunnit allas våra hjärtan med sin fantastiska sångröst.

I år fyller stjärnan 80 år – så lyder hennes besked om framtiden.

Ann-Louise Hanson, 79, är en av våra absolut största och mest älskade artister genom tiderna.

Första gången som hon stod på scenen var hon endast sex år gammal, och som 15-åring började hon sin professionella bana som artist.

Året var 1961 som hon fick stora genombrott med låten ”Är du ensam ikväll?” – en cover på Elvis Presleys ”Are You Lonesome Tonight?”. Därefter satte karriären igång på allvar och sedan dess har hon gett oss mängder av fantastisk musik.

Genom åren har hon givit folket superhits som ”Zum, zum, zum lilla sommarbi”, ”Låt inte din skugga falla här” och ”Min greve av Luxemburg”. Hon har även turnerat med Fred Åkerström och Cornelis Vreeswijk.

Bland Ann-Louise senaste projektet ingår musikalen ”Funny girl” där Sanna Nielsen syntes i huvudrollen som Fanny Brice och Ann-Louise axlade rollen som Mrs Strakosch.

Privatlivet

1961 träffade hon Bruno Glenmark, som för övrigt är farbror till Karin och Anders Glenmark. Fem år senare gifte de sig och nyligen firade de 58 år som gifta.

Tillsammans har de döttrarna Jenni, Jessica och Josefin Glenmark.

STOCKHOLM 20190219 Ann-Louise Hanson (tillsammans med maken Bruno Glenmark), deltar i Melodifestivalens sista deltävling i Lidköping på lördag. Foto: Jonas Ekströmer / TT
Ann-Louise Hanson (tillsammans med maken Bruno Glenmark). Foto: Jonas Ekströmer / TT

Då lägger Ann-Louise Hanson karriären på hyllan

I en intervju med Aftonbladet så berättade Ann-Louise om när hon funderar på att lägga av.

Trots att hon börjar komma upp i åren så har hon verkligen bevisat att ålder bara är en siffra. Hon vill fortsätta sjunga så länge hon bara kan.

– Inte så länge som rösten håller. Jag har en familj som är väldigt musikalisk och de har lovat att tala om för mig, om jag inte har kraft själv, att sluta innan det är för sent. När det börjar låta dåligt ska jag lägga av. Jag brukar säga att man ska lägga av när applåderna är starkare när man lämnar scenen än när man gör entré, sa Ann-Louise Hanson till Aftonbladet.

Fantastiska Ann-Louise! Hoppas att du fortsätter i många år till framöver!