Ann-Louise Hansons vändning efter krisen – folkkära artistens besked: ”Som ni ser så är mina ögon…”

Elaka orden höll på att sänka Ann-Louise Hanson.
Men nu har folkkära artisten vänt efter krisen.
– Som ni ser så är mina ögon glada ögon i dag, skriver hon.

Ann-Louise Hanson är en av våra mest folkkära artister som ända sedan 1956 underhållit svenska folket. Med sin karaktäristiska röst har Hanson bland annat rekordet i den svenska Melodifestivalen med 14 starter.

Hon är dessutom den kvinnliga artist som haft med flest låtar på Svensktoppen under alla år – 50 stycken.

Foto: Naina Helén Jåma / TT

Hanson har också erhållit den ärofulla Kungamedaljen av åttonde storleken för ”förtjänstfulla insatser som sångerska och scenartist” och blev invald i Melodifestivalens ”Hall of Face” i samband med finalen 2020.

I fjol gav hon också ut sin 117:e (!) singel, då låten ”Livet värt att leva” släpptes.

På senare år har hon också fått vänja sig vid skriverier om sin stigande ålder.

– Jag är beredd på att det kommer skrivas att man är gammal. Det var ju redan när jag sjöng ”C’est la vie” med Siw Malmkvist och Towa Carson 2006, var det va? Då hade jag inte ens fyllt 65, och då var det skriverier i tidningarna om att vi var för gamla. Förstår du? Förra året var det en som var 87 år som var med. Då skrevs det inte så mycket om det. Vi blev ledsna då, sade Ann-Louise Hanson till Newsner inför sin medverkan i schlagern år 2019.

I samband med detta gav hon också sin syn på pensionärernas situation i Sverige – och menade att pensionerna borde höjas.

– Vi borde ta hand om de äldre lite bättre. Jag tycker det. Jag tänker på dem som inte får vara med om så mycket för att de inte har så mycket pengar. Det borde vara lättare att hitta på någonting så att det blir bättre, sade Hanson då.

Ann-Louise Hansons beslut om framtiden – efter elaka orden

En teknisk fördel i dag som artisterna förr inte hade möjlighet till, är den direkta kommunikationen som går att ha med fansen via sociala medier.

Det har Ann-Louise Hanson verkligen tagit fasta på. Hennes Instagram-sida har över 10 000 trogna följare.

Men på senare tid har Hanson drabbats av baksidan med sociala medier. Under tisdagen gick hon ut och berättade att hon fått motta elaka kommentarer – och övervägde att stänga ner sin sida.

”Det mörknar vid horisonten! Så även i mitt innersta rum. Funderar på att avsluta mitt Instagramkonto! Har fått mottaga några elaka kommentarer från människor som ABSOLUT inte har en aning om hur jag lever och beter mig i dessa coronatider!”, skriver hon.

Ann-Louise förklarar att hon fick flera påhopp från sina följare efter att ha bara önskat sin vän en fin semester.

”Varför detta hat som sprider sig som en löpeld på sociala medier? Mer kärlek åt folket!”.

I kommentarsfältet var det många följare som valde att stötta veteranen.

Nu kommer en positiv vändning i dramat.

Ann-Louise Hanson har bestämt sig för att fortsätta.

”Som ni ser så är mina ögon glada ögon i dag!!! Vill tacka ALLA mina följare för era underbara, kärleksfulla och ”peppande” ord! Jag har bestämt mig, jag stannar kvar på Instagram!!”, skriver Hanson och fortsätter:

”Som ni alla säger: ondskan får inte segra! Stor kram och massor av kärlek till ALLA! Solen skiner i dag! Bara en sån sak!”

I kommentarsfältet är det många av hennes fans och vänner som passar på att skriva stöttande ord, bland andra skådespelaren Maria Lundqvist och programledarprofilen Pekka Heino.

”Klart du ska stanna”, skriver Heino i en kommentar till Hansons inlägg.

Nu hjälps vi åt att skicka vårt stöd till Ann-Louise Hanson! Skriv gärna en stöttande kommentar på vår Facebook-sida.