Arne Weises nya besked – efter svåra hälsokampen: ”Jag är inte rädd för att dö”

Arne Weise har lämnat sin lägenhet på Gärdet i Stockholm och flyttat in på ålderdomshem.

Nästa år fyller han 90, men då anser han själv att det får vara nog.

För Aftonbladet berättar den folkkäre tv-profilen och journalisten om sitt nya liv och sin syn på döden.

TV-legendaren Arne Weise har ett långt liv i ryggsäcken. 89-åringen bodde i många år i sin lägenhet på Gärdet i Stockholm, men förra året var han med om en olycka.

Fick åka ambulans

Weise ramlade i lägenheten, slog sig illa och tvingades efter ambulansfärd sy fem stygn mellan ögonen. På inrådan av sin läkare sålde han sin bil, och nu är även lägenheten på Gärdet såld.

STOCKHOLM 20180619 Arne Weise på premiären av Jane Magnussons film ”Bergman- Ett år, ett liv” Galapremiären ägde rum på biograf Saga. Foto: Anders Wiklund / TT

Sedan några månader tillbaka bor Arne på ett ålderdomshem bara ett stenkast bort från sin gamla lägenhet. Från sin lägenhet på sjunde våningen blickar han ut över ”sina” kvarter.

Flyttat in på ålderdomshem: ”Barnen ville det”

Det var efter inrådan från familjen som Arne Weise beslutade sig för att flytta.

– Det var mer barnen som ville det, men det är av ren omtanke. De är väl rädda att jag ska trilla och göra mig illa. Men det var inte så att jag föll eller så, utan det var bäst så. Det känns tryggare att bo så här, säger Weise till Aftonbladet.

Dagarna spenderar han mestadels med att sova läsa och titta på TV. I dagsläget orkar Arne inte gå ut och gå. Det finns en del aktiviteter på ålderdomshemmet, men han är han inte något vidare intresserad av att delta.

Arne Weise: ”Då vill jag dö”

Familjen och vänner brukar komma på besök, och nästa år väntar ett stort firande.

I februari fyller Arne Weise 90 år till vilket det väntas fest. Men när han har fyllt 90 menar han själv att det får vara nog.

– Men när jag har fyllt 90 så vill jag dö, säger Arne Weise till Aftonbladet.

Aftonbladet: Hur länge har du känt så?

– Ett tag, jag är inte rädd för att dö. Jag orkar ingenting, det är det som är så tråkigt. Det är så frustrerande, men åldern tar ut sin rätt.

Foto: Wikipedia
Du förtjänar bara det bästa, Arne.  Snälla, dela vidare artikeln för att hylla en av våra allra största!