Aron Anderson akut till sjukhus – smärtsamma beskedet från sjukhusbädden: ”Så ont att jag spydde”

Aron Anderson var under förra veckan tvungen att åka in på akuten efter att han fått svåra smärtor.

Om denna dramatiska situation har han berättat om i ett inlägg på Instagram.

Aron Anderson, 36, är äventyraren som aldrig slutar att inspirera. Genom åren har han genomfört en mängd bedrifter och bevisat gång på gång vad han är kapabel till.

Som barn fick Aron cancer i korsbenet. Efter en behandling som inte gick som det var tänkt förlorade han funktionen i benen. Men det har inte hindrat legendaren från att utföra sina många bedrifter.

Som första person i rullstol besteg Aron 2013 Sveriges högsta berg – Kebnekaise.

Utöver det har han tävlat på elitnivå i segling, friidrott och kälkhockey, samt varit med på fyra Paralympics.

2022 blev han som första rullstolsburen en av de tävlande i Let’s Dance. Där dansade han med Jasmine Takács, som han är god vän med än i dag.

Aron till sjukhus

Det var i onsdags förra veckan som Aron fick åka till akuten. Allt började då han var på väg från Sälen till Göteborg då svåra smärtor i magen uppstod.

I onsdags satt jag i bilen på väg från sälen till Göteborg när jag plötsligt började få riktigt ont i magen. Ju närmare jag kom desto ondare gjorde det och istället för en trevlig middag med vänner fick dom skjutsa mig till akuten på Sahlgrenska”, skriver Aron i ett inlägg på Instagram och forstsätter:

Väl där hade jag så ont att jag spydde av smärtan och man kunde snabbt konstatera att jag hade tarmvred (tarmarna har slagit knut på sig).

Väl på plats fick Aron morfin för att dämpa smärtorna. Efter några timmar så släppte smärtan tack och lov.

Jag hade en väldig tur som slapp operation och kunde till slut checka in på mitt hotell på småtimmarna. Vilken lättnad! Jag opererades för tarmvred för 15 år sen och jag var verkligen inte sugen på att göra det igen”.

Arons hyllning till vårdpersonalen

Aron Anderson passar även på att hylla personalen på sjukhuset.

Tack till fantastisk vårdpersonal för fin och snabb hjälp – ni är bäst

Vad skönt att det gick över efter ett tag Aron! Och underbart att du slapp operation!