Axel Pilebys plötsliga vändning i privata frågan med sambon Felicia

Axel Pilebys vändning i relationen med sambon Felicia – efter känsliga frågan: ”Inte en chans”

Axel Pileby har kommit att bli en av landets mest kända och omtyckta programledare och syns ofta i TV4:s aktualitetsprogram Efter fem.

I en intervju med Hemmets Journal pratar han om hur viktigt det är att kunna balansera arbetslivet med det privata. Och om att han har ändrat sig när det kommer till en väldigt känsloladdad fråga.

– Vi får väl se om jag överraskar, säger han.

Direkt efter gymnasiet flyttade skåningen Axel Pileby, 36, till Stockholm för att bli journalist. Efter studier och några år på Expressens sportredaktion gjorde han, på eget bevåg, flytten till TV4.

2019 blev han utvald som en av programledarna till kanalens nya nyhetsprogram på eftermiddagarna, Efter fem, tillsammans med mer rutinerade profiler såsom Tilde de Paula, Anna Brolin och Henrik Alsterdal.

I början kände han sig som ”Bambi på hal is”, men tack vare stödet han fått både från sina kollegor och från tittarna så är han nu en av de mest omtyckta programledarna på TV4.

Läs mer: Axel Pilebys agerande mot flickvännen får tittarna att rasa – elaka beteendet fångades på film: ”Fy fanken”

Axel Pileby: ”Att få barn hjälper”

Att ha ett så pass hektiskt arbetsliv – som kräver i princip ständig uppkoppling för att kunna följa nyhetsläget i Sverige och runtom i världen – kommer däremot med ett pris.

Att kunna bolla sitt yrkesliv samtidigt som man är engagerad partner och närvarande pappa är en konst. Axel Pileby säger till Hemmets Journal att han blivit lite bättre på att se till helhetsbilden i livet efter att han och sambon Felicia fick dottern Lärke för lite mer än två år sedan.

Axel Pileby. Foto: TV4.
Axel Pileby. Foto: TV4.

– Att få barn hjälper. Du inser att allt inte kretsar kring dig själv längre, du är inte jordens viktigaste människa. Det är lätt att bli ego i den här branschen, säger han.

Han berättar vidare om hur han och kärleken Felicia träffades, först i den lokala mataffären, sedan ute på krogen. Han föll direkt för hennes lugn och trygghet.

Har ändrat sig i känsliga frågan

Axel Pileby är, trots sin stora kärlek till sambon, lite mer förtegen när det kommer till vad nästa steg är när det kommer till deras relation.

Kan det bli giftermål i framtiden?

– Haha. Jag tror det skulle uppskattas om jag friade. I någon intervju råkade jag säga något i stil med ”inte en chans att jag gifter mig”. Då fick jag lite onda blickar hemma, säger han med glimten i ögat.

Han verkar onekligen ha rört sig från ståndpunkten att han aldrig kommer gifta sig till att han nu faktiskt funderar på det.

– Vi får väl se om jag överraskar. Jag stänger inga dörrar, som man brukar säga…, avslutar han.

En tvärvändning i frågan av den gode Pileby.

Läs mer: Axel Pilebys ärliga ord om Tilde de Paula Eby – så är relationen till kollegan egentligen: ”Hon är verkligen…”

Tack för alla dina fina insatser i tv-rutan, Axel. Du gör ett superjobb!