Foto: TV4/TV4

Axel Pilebys ärliga ord om Tilde de Paula Eby – så är relationen till kollegan egentligen: ”Hon är verkligen…”

Axel Pileby är en av de som ofta briljerar framför kameran i TV4 och ”Efter fem.” I programmet samarbetar han med några av våra mest folkkära programledare, och inte minst Tilde de Paula Eby. Nu berättar han hur relationen mellan kollegorna egentligen ser ut.

Axel Pileby har blivit en riktigt uppskattad och omtyckt del av TV4-gänget, och idag har han en självklar plats i nyhetsprogrammet ”Efter fem.”

Där delar han med sig av olika relevanta nyhetshändelser, och lotsar allt som oftast tittarna igenom det så kallade Sverigesvepet.

Axel Pileby
Foto: TV4

Tilde de Paula Eby och Anna Brolin är de som ofta turas om att leda programmet, tillsammans med Henrik Alsterdal och Axel.

Läs mer: Runar Sögaard bryter tystnaden om relationen med Tilde de Paula Eby – efter uppbrottet

”Han är ju så duktig på det”

Att ha goda relationer till sina kollegor är något som de allra flesta uppskattar. Och vad gäller Axel så står det klart och tydligt att det inte endast är hos tittarna han är omtyckt.

Även Tilde de Paula Eby har delat med sig av varma hyllningar till sin kollega.

– Han är ju så duktig på det, han är skitgrym, han är jätte, jätteduktig. Vi vill ju att man ska få ta större och större ansvar, vi är som en liten familj i ”Efter fem” där alla kan ha olika roller. Det klart man måste få utvecklas i sitt arbete och han är ju så bra på det så det är självklart, har Tilde tidigare sagt i en intervju med Hänt.

Efter fem i TV4: Maximilian Artell, Anna Brolin, Henrik Alsterdal, Tilde de Paula Eby och Axel Pileby. Foto: Magnus Ragnvid/TV4
Efter fem i TV4: Maximilian Artell, Anna Brolin, Henrik Alsterdal, Tilde de Paula Eby och Axel Pileby. Foto: Magnus Ragnvid/TV4

I samma veva berättade programledaren då att de mer än gärna umgås även utanför jobbet.

– Ja, allihopa! Både Axel, jag och Max. Vi har trådar där vi skriver massa till varandra hela tiden. Ibland går vi ut och fikar eller käkar eller tar ett glas vin eller nånting. Så vi har en bra relation!, förklarade hon då.

Läs mer: Tildes pinsamma miss med Axel som tittarna inte fick se – detaljen får alla att bryta ihop: ”Ni är…”

Axel Pilebys hyllning till Tilde de Paula Eby

I en ny intervju med Hemmets journal berättar nu Axel att han till en början kände en viss osäkerhet när han fick frågan om att börja arbeta med Efter fem år 2019.

– I början kände jag mig verkligen som Bambi på hal is. Jag hade ju full koll på sportens värld men nu gällde det att börja plugga in alla nyheterna, vad som hände i Sverige och världen, säger han till tidningen.

Men som tur var fanns då kollegan, och numera vännen, Tilde som en stöttepelare och enligt Axel har hon lärt honom väldigt mycket genom åren.

– Det kändes otroligt tryggt att ha Tilde vid min sida. Hon är verkligen en av de bästa – kanske den bästa – programledaren. Jag har lärt mig så mycket av henne.