Björn Kjellmans drag med hustrun Kajsa – bekräftar okända familjemedlemmarna

Den folkkära skådespelaren Björn Kjellman har blivit Ica-Stig med hela svenska folket.

Tillsammans med kärleken Kajsa har han tre barn. Nu avslöjar han att familjen även välkomnade två barn under flyktingkrisen.

– Alternativet var allt för hemskt, säger han till Hemmets Journal.

Skådespelaren och artisten Björn Kjellman, 59, har många strängar på sin lyra.

Genom filmer som ”Adam & Eva”, ”Torka aldrig tårar” och ”Pelle Svanslös” har han blivit en av landets mest folkkära skådespelare – bland både stora och små.

Och år 2009 såg vi honom i Melodifestivalen med bidraget ”Älskar du livet” där han tog sig till en nionde plats i finalen. Vid sidan av rampljuset har även läst in en rad ljudböcker, bland annat Harry Potter-serien av J.K. Rowling.

Numera ser vi honom framför allt i rollen som Ica-Stig i matjättens reklamer som sänds på TV4. Där spelar han mot Suzanne Reuter.

Det var dock inte en självklarhet för Björn att ta sig an ett reklamuppdrag. Men under pandemin var han tacksam för att han tackade ja, något han tidigare berättat i podden ”Nemo möter en vän.”

– Jag tänkte att jag verkligen behöver de här pengarna – och det är inte ett tråkigt jobb. Det är riktigt kul med Suzanne och hela gänget som jobbat ihop jättelänge.

Suzanne Reuter, Björn Kjellman
Ica-Stina och Ica-Stig. Foto: TV4/Ica

LÄS MER: Björn Kjellmans uppgörelse med Ica – stora pengaregnet efter avtalet med matjätten i kulisserna

Björn Kjellmans tre barn har vuxit upp

Genom alla år har Björn kilat stadigt med kärleken Kajsa. Hon jobbar som textilformgivare, och paret gifte sig 1994.

Tillsammans har de tre barn, Estrid, Elof och Mirjam och till familjen tillhör även labradoodlen Brorsan.

I dag är barnen vuxna, men minstingen Mirjam har följt i sin fars fotspår. Bland annat spelade hon en av huvudrollerna i SVT:s julkalender ”Barna Hedenhös uppfinner julen” år 2013.

LÄS MER: Skådespelaren Björn Kjellmans tre barn har vuxit upp – så ser de ut idag, efter 25 år

Familjen välkomnade två flyktingbarn

Det som många inte vet är att familjen även agerat fosterhem till två flyktingbarn, något som Björn Kjellman berättar om i en ny intervju med Hemmets Journal.

Det var tack vare frun Kajsa som familjen beslöt sig för att ta emot sitt första ensamkommande flyktingbarn från Afghanistan 2015. Frun blev engagerad när barnen riskerade utvisning och ville hjälpa till, berättar Björn.

– Pojken var 17 år och hade ingenstans att bo och alternativet var allt för hemskt för att vi inte skulle erbjuda en plats hos oss, säger Björn och fortsätter:

– Idag är han färdigutbildad konditor med fast anställning. Det är roligt att se honom jobba för han är så duktig i sitt yrke.

Familjen tog därefter emot ytterligare ett flyktingbarn. Men Björn tonar ner den fina gesten, och menar tvärtemot att familjen såg det som en plikt att hjälpa till.

– Äsch, det var ju inte ett dugg märkvärdigt. Ingen uppoffring alls på något vis, säger han.

Björn Kjellman
Björn Kjellman. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Skriv gärna en hälsning till Ica-Stig och hans familj i kommentarsfältet på vår Facebooksida!