Björn Skifs nya oerhört ärliga ord – det tycker han egentligen om Melodifestivalen: ”Sånt jävla…”

Björn Skifs är en av våra största artister någonsin och under sin karriär har han bland annat deltagit i Melodifestivalen flera gånger.

Nu ger han sina ärliga ord om vad han egentligen tycker om Melodifestivalen.

Björn Skifs, 76, behöver knappast någon närmare presentation. Genom åren har han briljerat på scener, i filmer och på topplistorna. En mer folkkär profil får man nog leta länge efter.

Nu senast har Björn Skifs varit aktuell med showen ”En värld av Skifs” som han har satt upp i Stockholm och Malmö under tre års tid. Nu tar han även showen till Göteborg där den ska spelas fram till slutet av april.

Och det är nog inte så svårt för honom att fylla showen med innehåll, med tanke på sin långa och framgångsrika karriär.

Med otaliga låtar på topplistorna, både i Sverige och internationellt, samt mängder av priser och utmärkelser kan Björn verkligen räknas som en av landets absolut största stjärnor genom tiderna.

Björns tid i ”Mello”

Och naturligtvis har Björn även deltagit i Melodifestivalen – faktiskt under fyra tillfällen, varav han vann två av dem. Medan låtarna Andra kan väl också se (1972) och Michelangelo (1975) inte rådde några större framgångar så gick däremot bättre för Det blir alltid värre framåt natten (1978) och Fångad i en dröm (1981) som vann.

Men det var några år sedan som Björn Skifs deltog i Melodifestivalen. Sedan vinsterna så har han hållit sig borta från tävlingen.

Björn Skifs
Foto: Youtube

Björn Skifs ärliga ord om Melodifestivalen

Och genom åren har mycket hänt i tävlingen. Bland annat har regler gjorts om, ny sorts musik framförs och uppträdandena har fler inslag med ljusshower och dansare.

Nu har Björn Skifs berättat vad han tänker om Melodifestivalens utveckling.

– Det har ju varit speciellt från början, men det har blivit sånt jävla sjås i media, det var lugnare på min tid, säger han till Hänt.

Samtidigt som han tycker att schlagern har förändrats så menar han att det är kul med festligheterna.

– Ja, det har ju blivit lite annat men det är ju samma typ av folkfest, och det är kul att det händer lite jippon, säger Björn Skifs till Hänt.

Lycka till med alla shower i Göteborg Björn! Och tack för all underbar musik genom åren!

Vad tänker du om Björn Skifs tankar kring Melodifestivalen? Skriv gärna en kommentar på Facebook!