Carina Berg om framtiden efter ”Mellon” – intima planerna med maken Erik: ”Vuxentid”

Under lördagen gick årets ”Melodifestivalen” i mål. För programledaren Carina Berg blir det ett stort tomrum som ska fyllas.

Nu bekräftar hon vad hon ska göra direkt efter ”Mellon”.

– Det är ett projekt som bara pågår, pågår och pågår. Men det är också det jag helst av allt lägger tid och energi på, säger hon till Expressen.

Det var många som blev väldigt positivt överraskade när de hörde att Carina Berg, 46, skulle leda ”Melodifestivalen” med hjälp av komikern Björn Gustafsson, 38, i år.

Det skulle komma att bli en välkommen comeback i programmet för göteborgaren som efter sin underhållande kärleksförklaring till Berg under en mellanakt i ”Melodifestivalen” 2008 blev vald till Sveriges roligaste man.

Carina Berg, Melodifestivalen 2024
Carina Berg i ”Melodifestivalen”. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Nu har han och Carina spunnit vidare på det skämtet. Carina och Björns relation har verkligen vuxit sig starkare under de här veckorna som ”Mellon” sänts på SVT1.

Vill åka iväg med familjen

Men det är en annan man som hon vill tillbringa sin tid med när tävlingen är över. Hon har redan planerat vad hon ska göra med sin tid när projektanställningen tar slut.

Hon vill åka ut med maken, tidigare fotbollsproffset Erik Berg, 35, till deras skärgårdshus och plantera.

– Jag njuter så mycket av den här tanken, som jag tror är lite ålderskodad: Jag ska börja plantera fröer. Jag längtar så mycket efter detta lantställe och att vi ska öppna upp det. Hela mitt gage från ”Mello” ska gå in i växtförsäljningen. Jag ska köpa så mycket plantor, blommor och saker som jag tror att jag ska hålla liv i hela sommaren och kanske äta i augusti, säger hon till Expressen.

Carina och Erik har ägt huset i Stockholms skärgård i fem år och man har kunnat följa deras renoveringsresa i programmet ”Bergs drömkåk” som gick på Kanal 5 för några år sedan.

”Har barnvakt varenda helg”

Trots att Carina Berg åkt runt i landet för att leda ”Melodifestivalen” har hon ändå kunnat träffa sin man till och från under veckorna. Däremot har de tre barnen (Holger som hon har med Kristian Luuk och Otto och Juno som hon har med Erik) fått stanna hemma med barnvakt.

– Det är jätteskönt att ha en femtedel av gruppen här. Om jag nu inte får gossa med småpluttarna så känns det bara så himla skönt. Att bara få ha lite skinn från någon annan i familjen har känts så himla skönt. Det har inte varit självklart, men farmor och farfar och hela det gänget, det är de som ser det som en win-win-win!, säger hon.

Carina Berg och Erik Berg
Carina Berg och maken Erik Berg, som medverkat i ”Melodifestivalen”. Foto: SVT, Stina Stjernkvist/SVT

Sedan berättar hon hur hon och Erik kunnat hålla gnistan vid liv, även under turnerandet.

– Genom att resa runt land och rike ihop, det är ju perfekt. Vi har barnvakt varenda helg, vi får hänga och vara lite vuxna och ha vuxentid, prata och kolla på ”Curb your entusiasm” innan vi somnar. Alltså så mysigt! Så mitt tips är att turnera med din partner. Se världen – möt Karlstad och därmed kärleken, säger hon.

Vad härligt att du har så trevliga planer i framtiden, Carina. Du har gjort ett superbra jobb under ”Mello”-veckorna.

Förhoppningsvis får du lite lugn och ro med familjen och fröerna nu.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev