Carina Bergfeldts bittra vånda – här är hånfulla orden mot prinsessan Sofia som hon ångrar
Carina Bergfeldt och prinsessan Sofia

Carina Bergfeldts bittra vånda – här är hånfulla orden mot prinsessan Sofia som hon ångrar

Carina Bergfeldt har hamnat i blåsväder efter att ett inlägg som hon skrivit för längesedan om prinsessan Sofia kommit upp till ytan.

Detta uppdagades i samband med hennes intervju med prins Daniel.

Carina Bergfeldt är journalist, författare och dessutom programledare för sitt egna tv-program Carina Bergfeldt.

Innan Carina Bergfeldt började jobba på SVT så var hon kvällstidningsreporter på Aftonbladet i 10 år. Det var först efter det som hon blev utrikeskorrespondent i USA för SVT.

Några år senare tog hon över efter Skavlan med den egna talkshowen Carina Bergfeldt, med tiden har hon blivit en mycket respekterad intervjuare och programledare.

Senast har Carina Bergfeldt varit aktuell med en särskild intervju. Hon fick nämligen den stora äran att intervjua prins Daniel innan hans 50-årsdag och innan kungens 50 år på tronen-firande.

Intervjun hyllades av de flesta och blev väldigt omskriven i media.

LÄS MER: Därför sågas nu Carina Bergfeldts intervju med prins Daniel – kritiken efter bilderna i tv: ”Synd…”

Artikeln fortsätter efter bilden.

Carina Bergfeldt intervjuar prins Daniel inför dennes 50-årsdag. Programmet sänds i SVT den 29 augusti. Foto: Janne Danielsson/SVT
Carina Bergfeldt intervjuar prins Daniel inför dennes 50-årsdag. Programmet sänds i SVT den 29 augusti. Foto: Janne Danielsson/SVT

Hårda orden om prinsessan Sofia

Efter att intervjun sänts på SVT så avslöjade Svensk Dam att Carina tidigare twittrat en del om kungafamiljen. Om prins Daniel har hon inte haft något negativt att säga, däremot har hon skrivit hånfullt om prinsessan Sofia.

”Prins Daniel är lite av min värsta mardröm som ärkerepublikan. Kunglig OCH vettig. Han kommer ju för farao att rädda @Kungahuset. Gah”, skrev Carina då.

Inläggen är från 2014, då Carina jobbade på Aftonbladet. Om prinsessan Sofia skriver Carina:

Och DÄR kom nyhetsflashen som säger att prins Carl Philip ska gifta sig med Sofia Hellquist. Ridå”, skrev Carina då på X, tidigare Twitter.

En annan användare svarade då:

”Äntligen. Tycker hon verkar vara så cool.”

Då svarade Bergfeldt:

Ähum. Agree to disagree. Prins Daniel är det enda vettiga med den där familjen.”

Ångrar sitt uttalande

Efter att inläggen kommit upp till ytan så har Carina ångrat dem.

– Det här är nio år gamla tweets. Då jobbade jag på en kvällstidning som kolumnist och skulle engagera och ha åsikter. Jag var uppenbarligen mest fascinerad av prins Daniel redan då, men när det gällde prinsessan Sofia hade jag helfel. Jag har nu träffat henne och hon är en alldeles förtjusande person, säger Carina till Svensk Dam.

Numera har Carina Bergfeldt raderat sitt X-konto ifall något mer inlägg skulle komma fram.

– När jag fick den här frågan, kände jag ”Gud om folk börjar gå tillbaka och kolla vad jag har skrivit …” Jag har skrivit så mycket konstiga saker på Twitter i och med att jag i tio år jobbade på Aftonbladet där jag skulle provocera och engagera så jag kände bara att jag tar bort det här så jag slipper flera frågor om vad jag skrivit på Twitter. För inget av det är aktuellt nu, säger Carina till Expressen.

Vad tänker du om Carina Bergfeldts gamla inlägg på X (Twitter)? Skriv gärna en kommentar på Facebook!