Carina Bergfeldts dödsbeslut med maken Jesper – berättar om planen för sonen: ”Tryggt att veta”

Det kan vara läskigt och ångestfyllt att prata med döden. Särskilt med en person som man älskar och lever ihop med.

SVT-profilen Carina Bergfeldt skriver på Instagram att hon och maken Jesper har en plan för vad som händer om någon av dem skulle dö.

När man är i en relation med någon är det viktigt att våga prata om allting. Det är klart att det är svårt och känsligt att beröra ämnet döden, dels för att man inte gärna tänker på en tid där man själv eller ens partner inte existerar, dels att det helt enkelt är svårt att veta någonting om döden.

SVT-profilen och programledaren Carina Bergfeldt, 43, skriver på Instagram att hon och hennes danske make Jesper Zølck, 45, har tagit sig själva i kragen och faktiskt diskuterat ett par viktiga punkter som rör döden.

Läs mer: Carina Bergfeldts pik till maken – efter förändrade beteendet i hemmet: ”En älskarinna”

Samtalsämnen som de flesta drar sig för att beröra.

carina bergfeldt
Carina Bergfeldt. Foto: SVT

Han må vara ärkeateist, min man. Men han följer ändå glatt med och tänder ljus för sina föräldrar närhelst jag föreslår det (Jag tror att de sitter någonstans på ett fluffigt moln och blir glada av det)”, skriver hon i inlägget.

Har en plan för sonen

Hon fortsätter med att berätta att det var efter att båda makens föräldrar gick bort som de två började fundera och diskutera hur de skulle göra för att förbereda sig för framtiden.

Vi tänker ganska mycket på döden, dansken och jag. Att hans mamma dog så ung, och hans pappa insjuknade så snabbt och var borta på tio dagar, vi är bara väldigt medvetna om att man inte har så mycket tid på jorden”, skriver hon.

Sedan listar Carina de konkreta saker som de gjort för att se till att livet fortgår om en av dem går bort.

Framför allt berättar hon att de har en plan för vad som ska hända med deras son Hamilton, 3, om hans föräldrar plötsligt rycks ifrån honom.

Vi har livförsäkringar på varandra. Testamenten. Vi har en plan för de första två åren om någon av oss går bort. Vi har pratat med de som ska uppfostra Hamilton om vi båda dör. Vi vet hur den andra vill ha sin begravning. Vi vet var vi ska sprida askan. Att våra organ ska doneras”, skriver hon.

Avslutningsvis säger hon att det är ”skönt och tryggt att veta” att de har sakerna på plats redan nu.

Carina Bergfeldt Jesper
Carina Bergfeldts make Jesper. Foto: Instagram

Det är bra att ha pratat igenom sådant här med sin partner. Föredömligt Carina.

Ta hand om varandra.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev