Carina Bergs stora förtvivlan – makens oro efter otäcka hälsokampen: ”Tårarna bara rann…”

När Carina Berg gästar Carina Bergfeldts talkshow i SVT berättar hon hur tufft det är än idag för henne och maken, Erik Berg, att prata om hennes plötsliga kollaps som inträffade sommaren 2022.

– Om han tittar på det här nu då kommer han att gråta, säger hon i programmet.

Det var en helt vanlig sommardag 2022 när Carina Berg plötsligt började må dåligt.

Hon bestämde sig för att ringa sin make, Erik Berg, och berätta att något kändes fel.

– Jag var bara 500 meter hemifrån men ringde och sa ”jag mår så konstigt,” berättar hon i fredagens avsnitt av Carina Bergfeldts talkshow i SVT.

Carina Berg, Carina Bergfeldt
Foto: SVT

Maken bad henne gå hem, men Carina tänkte att hon skulle kila in en snabbis på mataffären och köpa en juice eller dylikt. Hon tänkte nämligen att det kanske var ett helt vanligt blodsockerfall.

Ramlade ihop på matbutiken

Men då inträffade något mycket otäckt.

– Jag staplar dit och det bara far framför ögonen. Sen så öppnas portarna på den här matbutiken, och sen minns jag inget mer. Jag vaknar upp på akuten av att jag hör några prata över mitt huvud: ”Du är på Sankt Göran, du har haft ett krampanfall och vi behöver ringa någon i din familj,” säger hon i programmet.

Hon hade ramlat ihop och blivit förd till sjukhuset med ambulans.

– Jag hade ramlat ihop, bitit mig i tungan, slagit huvudet och armen, kissat ner mig och är helt desorienterad, har hon tidigare berättat i podcasten ”Gynning & Berg – Hittar sig själva”.

Carina Bergs otäcka kollaps

Senare har hon beskrivit att var en rad olika anledningar som orsakade att hon föll ihop på mataffären.

– Det var helt märkligt när det hände, men det var bara under de här dygnen egentligen. Det kanske var bra att få en knäpp på näsan. Det var blodsockerfall, blodtrycksfall, sömnbrist och stress, det var en cocktail som gjorde att jag rasade ihop. Om jag inte hade insett det tidigare så fick jag väl lov att skärpa mig där med hur jag tar hand om mig själv, har Carina sagt till Expressen.

När sjukhuset väl kom i kontakt med Erik skyndade han sig till dit.

– Han kom ju snabbt till sjukhuset där liksom. Han löste logistiken snabbt där med barnen och kom, och visste ju inte någonting om det här och stormar in. Och precis sekunderna innan han kom hade jag fått första svaren på första röntgen som hade varit så ”vi ser ingenting här i det här första skedet.” Så det var det första jag kunde kasta på honom. Och tårarna bara rann ju, berättar Carina i talkshowen.

Carina Berg, Erik
Foto: Kanal5

”Kan fortfarande inte prata om det”

Idag mår Carina bra och är inte orolig över att det ska ske igen. Men vad gäller Erik så är det fortfarande ett mycket känsligt ämne.

De otäcka dygnen där de inte visste exakt vad som var fel är något som paret fortfarande tycker det är tufft att prata om.

– Vi kan fortfarande inte prata om [det]. Om han tittar på det här nu då kommer han att gråta, för han har fortfarande svårt att återvända till den där dagen. Precis i de där timmarna. Jag med märker jag, säger Carina i programmet och får kämpa för att hålla tårarna inne.

Vi är så glada att allt gick bra!

Carina Bergfeldts talkshow sänds klockan 21.00 i SVT och går även att se på SVTplay.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev