Carola Häggkvists ärliga ord om Tommy Körberg – efter sångarens svåra tid: ”Så stark”

Fjolåret var en kamp för Tommy Körberg som brottades med sjukdomsbesvär.

Nu hyllar Carola Häggkvist operasångaren.

”Bästa igår var att se Tommy Körberg så stark igen på Södra Teatern”, skriver Carola på Instagram.

Fjolåret, 2020, var inget bra år för Tommy Körberg. Sångaren har själv beskrivit det som ”ett skitår” och anledningen är alla de sjukdomar han brottades med under året. 

Bland flera sjukdomsfall drabbades Tommy även av corona och läget blev så kritiskt att operasångaren till slut fick lära sig några av livets mest banala rörelser – på nytt.

– Benen fungerade inte, så jag var tvungen att lära mig att gå igen. Från början, har Tommy tidigare berättat i en intervju i TV4:s ”Efter fem”.

Tommy Körberg
Foto: TV4

Tommy Körbergs comeback

Sakta men säkert började Tommy resan tillbaka mot det liv han hade tidigare och idag mår han efter omständigheterna bra. I alla fall så pass bra att han kan uppträda igen.

När Stockholm Pride inleddes i veckan var Tommy Körberg på plats för att framföra sin patenterade klassiker ”Stad i ljus” under festivalens schlagerkväll. En annan som också var på plats för att sjunga, men som även passade på att lyssna till Tommys stämma, var Carola Häggkvist.

Som vi tidigare skrivit har sångerskan också kämpat för en bättre hälsa och när hon fick se Tommys utstrålning på scen blev hon imponerad.

”Bästa igår var att se Tommy Körberg så stark igen på Södra Teatern! (Många föreställningar på Sound of music hade vi minsann.)”, skriver Carola Häggkvist på Instagram.

Carola Häggkvist
Foto: Erik Simander/TT

Carolas hektiska dag

Utöver glädjen att träffa den goda vännen Tommy Körberg hade Carola en hel del annat att stå i under dagen.

Samma dag fyllde nämligen ex-pojkvännen, Christian ”Kicken” Lundqvist, 50 år och sångerskan var bjuden till hans fest på båten M/S Molly.

På Instagram berättar Carola om den hektiska dagen.

”Först repetion på Pride (som ville uppmärksamma att ’Stormvind’ fyller 30 år i år.. gulp ) tillsammans med Gabriel & Tobias. Och sen en fördrink hos Kicken med fotografering som jag lovat. Och sen tillbaks till Schlagerkvällen på Pride. Och sen efter uppträdandet blev det ett super mysigt spontant efterhäng på Pride där jag mötte så många vänner och nya trevliga bekantskaper, skriver sångerskan på Instagram.

Åkte hem till dottern

Det blev en dag där Carola hade många bollar i luften, men sångerskan verkar tar det med ro och berättar med glada ord om hur kvällen artade sig.

”När jag väl hade slitigt mig långsamt iväg från den sköna stämningen på Södran mötte jag upp party båten Ms Molly med Kickens gäng. Hejsan vi hörs. Där var det fest och fina tal. Jo, jag var nästan på två ställen samtidigt igår .. åkte jojo mellan Södra Teatern och Ms Molly några varv”, skriver sångerskan och berättar det viktigaste – att hon hann hem till dottern:

”Men jag hann. Och kom hem i lagom tid gjorde jag också! Och mös med min dotter i soffan med popcorn och lite glass.”

Det är så underbart att ni båda mår bättre igen! Lämna gärna en kommentar på Facebook!