”Kickens” besked efter kritiska läget – ärliga orden om dramatiska tiden: ”Nära att stryka med flera gånger”

I våras drabbades trummisen Christian ”Kicken” Lundqvist av blodproppar.

I veckan fyllde han 50 år, men sviterna från sjukhusvistelsen är kvar än.

Nu berättar ”Kicken” om hälsan och om hur han ”lurat döden” flera gånger.

– Sedan har jag tidigare blivit knivhuggen i levern så det kan vara sviter därifrån, berättar Kicken för Aftonbladet.

I maj drabbades Christian ”Kicken Lundqvist, 50, av blodproppar i hjärtat och levern. Kicken är känd som trummis från bland annat rockgruppen ”the Poodles” och på Instagram delade han då med sig av den tragiska nyheten.

”Åkte på några riktigt jobbiga blodproppar upp till hjärta å lever så det har varit nattsvart sen början på förra veckan då diagnosen gick åt helt fel håll eftersom både pumpen å levern blev blockerade”, skrev Christian ”Kicken” Lundqvist då på Instagram.

Med några veckors distans till sjukhusvistelsen utvecklade Christian känslorna kring händelsen i P4 Extra – Gästen.

– Det var lite tufft i början innan man visste exakt vad som hade hänt. Jag var ganska sjukt faktiskt vill jag påstå, men det jobbigaste var nog i början när man inte visste något för då tänkte man ju det värsta med cancer och sånt och ”shit ska man dö nu?”. Det var riktigt jobbigt, berättade han tidigare i somras för P4 Extra – Gästen.

Så mår ”Kicken” idag

Några månader efter sjukhusvistelsen, och en knapp sommar senare, berättar nu Kicken att han ännu inte är helt återställd.

– Det är inte helt bra, men jag är under utredning. De vet fortfarande inte riktig vad det beror på, men jag går på medicinering. Det kan vara coronarelaterat. Sedan har jag tidigare blivit knivhuggen i levern så det kan vara sviter därifrån. Men på det stora hela mår jag bra. Jag måste också få säga att vara 50 år och ha garnet kvar är stort, säger Christian ”Kicken” Lundqvist till Aftonbladet.

Med det patenterade hårsvallet kvar på huvudet fyllde Kicken i veckan 50 år – något han firade med stil. På en båt åkte han ut i Stockholms skärgård med många vänner från kändiseliten och trots de tidigare bakslagen är trummisen tillfreds med det liv han har idag.

När Aftonbladet ber honom att betygsätta sin tillvaro, ger han den fyra av fem möjliga poäng. 

– Jag skulle säga fyra plus. Jag har varit nära att stryka med flera gånger så bara där har jag några extra plus för att jag har lurat döden och står fortfarande på benen, berättar Kicken för tidningen.

Christian "Kicken" Lundqvist
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Fortsätter med musiken

Idag syns han i Postkodmiljonären, där han delar ut priser och förverkligar folks drömmar. Det är ett jobb han trivs med men samtidigt kör han på för fullt med det stora intresset – musiken.

– Två veckor efter att vi lade ned Poodles så blev jag uppringd av Biff Byford från Saxon och det var astungt. Vi gjorde en skiva och skulle ut på världsturné, men sedan ställdes allt in på grund av corona och det var surt. Idag har jag ett nytt band som heter Crowne med bland andra John Levén från Europe och Jona Tee från Heat. Vi har nyligen släppt en skiva och den har gått superbra, berättar Kicken för Aftonbladet.

Vi är glada att du mår bättre Kicken och vi önskar dig allt gott i framtiden! Lämna gärna en kommentar på Facebook och hälsa grattis i efterskott till vår kära trummis!