Danny Saucedos känsliga löfte – som kan brytas vid vinst i Melodifestivalen: ”Det kanske blir…”

Om Danny Saucedo skulle vinna ”Melodifestivalen” kan det bli så att han bryter ett löfte som han har till sig själv.

Han har varit öppen med att han tidigare i livet haft en problematisk relation till alkohol. Därför har han inte druckit på tre år.

I en intervju med Nöjeslivet antyder han att han kan tumma på avhållsamheten om det blir seger i finalen.

Den folkkäre artisten Danny Saucedo, 38, är tillbaka i ”Melodifestivalen” för femte gången. Han har tidigare samlat på sig två andraplatser som soloartist och en tredjeplacering då han ingick i gruppen E.M.D.

Nu hoppas han skörda större framgångar med ”Happy that you found me”.

Läs mer: Därför gömde sig Danny Saucedo bakom märkliga hatten – sanningen bakom beslutet: ”Jag hade en…”

– En pophousig låt. Jag sjunger på engelska och har ett budskap som slår an hos mig väldigt mycket. Utan att säga för mycket handlar låten om att det är någon som hittar någon här, man kan spekulera vem det är eller vad det är. Men för mig handlar det mycket om att landa. Det kommer nog bli tydligt när man ser numret – och är det inte tydligt så är det inte meningen att man ska förstå det heller, berättar han för Nöjeslivet.

Danny Saucedo pappa
Danny Saucedo är tillbaka som deltagare i ”Mellon”. Han går på i deltävling 4 i Eskilstuna. Foto: Tim Aro/TT

Blev pappa i december

Senast han var med i tävlingen var 2021, då med låten ”Dandi dansa” som kom sjua i finalen. I fjol var han tillbaka på scenen, men då för att ta emot ett Hall of Fame-pris för sin låt ”Amazing”.

– Jag älskar det! I år (2023) när jag var med i finalen och fick ta emot ett pris och uppträda själv så kände jag: ”Den här energin som publiken ger, det måste jag uppleva igen”. Sen är det en annan sak att komma dit och glassa, ta emot ett pris och sjunga litegrann, säger han inför sin deltävling.

Om det skulle bli så att han går hela vägen till totalsegern i finalen kan den nyblivne pappan – hans son Nahuel föddes i slutet av december – bryta ett löfte som han hållit sig till i tre års tid.

Det hela grundar sig i ett problem som Danny hade tidigare i livet. När popartisten var med i ”Så mycket bättre” 2019 berättade han nämligen att han haft problem med alkohol när han var yngre.

”Det var destruktivt som fan”

Dels började han dricka under en mörk period i livet 2012. Då hade han två raka andraplatser i ”Mellon” med låtarna ”In the club” och ”Amazing” – han hade dock tagit ut segern i förskott det andra året och blev totalt förstörd när han inte vann.

– Jag var helt krossad. Jag mådde skit. Det var bara mörker. Jag var ganska snäsig mot folk och behandlade mig själv och min dåvarande flickvän illa. Det var en pina att gå ner på stan. Det var jobbigt att gå till matbutiken och handla. Jag kände mig som en förlorare och trodde att alla andra såg mig som en förlorare, har han berättat i en intervju i P4 Stockholm.

I samband med nederlaget så tog han till flaskan.

Danny Saucedo
Danny Saucedo älskar ”Melodifestivalen” och ser fram emot sin comeback. Foto: Jonas Ekströmer/TT

– Jag började dricka. Jag var destruktiv som fan, sa han.

Några år senare var det dags igen. 2019 var han med i TV4:s succéprogram ”Så mycket bättre” för andra gången. Då öppnade han upp om en tuff tid som han nyligen hade upplevt.

– Jag har den senaste tiden varit i en väldigt destruktiv period i mitt liv. Men jag inser också att livet inte är fulländat om man inte får måla med de andra färgerna också. På något sätt har jag varit medveten om den sänkan jag varit i och utforskat den ganska djupt, sa han i programmet.

Uppbrottet påverkade honom

Magnus Uggla frågade honom då rakt ut om han hade haft det jobbigt med alkoholen.

– Ja, jag har krökat alldeles för mycket. Nästan varje dag faktiskt. I ett halvår. Gärna på eftermiddagar. De enda vännerna man har är likadana till slut. De som jag valde att kontakta var de som var i samma båt, vi rodde åt helt fel håll tillsammans. Jag ville inte vara där längre, jag pallade inte, sa Danny i programmet.

Danny Saucedo
Danny Saucedo i ”Så mycket bättre” 2016. Foto: Youtube/TV4

Han antydde då att det till stor del berodde på uppbrottet från dåvarande flickvännen Molly Sandén. De var förlovade, men gjorde slut efter sex år tillsammans.

Kan bryta sitt löfte till sig själv

Sedan dess har Danny tagit det väldigt lugnt med drickandet och nu har han varit helt nykter i flera år.

När Nöjeslivet träffade honom inför årets ”Melodifestivalen” svarade han detta på frågan hur han skulle fira om han vann finalen senare i mars:

– Jag tänkte säga: ”Poppa champagne”, men jag har inte druckit på tre år. Och jag tänkte inte börja heller, säger han.

Samtidigt säger han någonting som gör att man tänker att hans löfte om att vara nykter är i fara.

– Men det kanske blir en sipp med lite champagne, säger han.

Det återstår att se om han bryter sitt löfte ifall det skulle bli seger i ”Mello”-finalen.

Det viktigaste är att du mår bra och att du trivs med dig själv, Danny. Särskilt nu när du blivit pappa för första gången.

Lycka till i ”Melodifestivalen” – det kanske blir femte gången gillt.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev