Därför vägrar Jill Johnson skönhetsingrepp – stjärnan hyllar åldrandet vid 50: ”Ynnest att få bli äldre”

Jill Johnson vägrar skönhetsingrepp.
Stjärnan berättar att hon fått flera erbjudanden – men svaret har alltid varit detsamma.
– Det är inte intressant, säger artisten – just nu högaktuell med konsertshowen ”Simply the Best” i Göteborg – till Nöjeslivet.

Jill Johnson har scenvanan inne ända sedan tidiga tonåren. Det var då, när hon var 14, som hon först åkte på turné med countrygruppen Tomboola Band i såväl Danmark som Norge.

Därefter har hon kommit att bli en av våra mest folkkära stjärnor, och har satt countrymusiken på den svenska musikkartan, bland annat via egna programserien ”Jills Veranda” från Nashville.

Men redan år 1998 fick Jill sitt stora folkliga genombrott när hon vann Melodifestivalen med ”Kärleken är” och fick representera Sverige i Eurovision Song Contest i Birmingham.

Sedan dess har vi bland annat också sett henne i ”Så mycket bättre” och i helt andra sammanhang, såsom exempelvis ambassadör för ”Missing People”.

Tidigare i år fyllde artisten 50 år – och detta har firats under hela året med konsertshowen ”Simply the Best” i både Stockholm och Göteborg. Nu har turen kommit till Västsverige att få ta del av föreställningarna, som spelas på Draken Live i Göteborg i september och oktober.

Artikeln fortsätter under bilden.

Jill Johnson är aktuell med föreställningen "Simply the best" i Göteborg. Foto: Krall Entertainment, Werecki PR
Jill Johnson är aktuell med föreställningen ”Simply the best” i Göteborg. Foto: Krall Entertainment, Werecki PR

Showen ”Simply the Best” tar fasta på det faktum att stjärnan i år fyllt jämt.

– Absolut, det bottnar mycket i det. Att det kändes roligt att göra det i år. Det blir som en liten mittavstämning, även om 50 säkert är över mitten, så känns det faktiskt som en stor ynnest att man har fyllt 50 och fortfarande känner att man får hålla på med det man älskar. Detta efter 30 år, eller 36 år nästan, om jag ska vara sån. Men det är en häftig ålder, faktiskt, säger Jill Johnson till Nöjeslivet.

Födelsedagen i slutet av maj firade ”Crazy in love”-sångaren med nära och kära – och stjärnan blev rejält överraskad.

– Jag vaknade ju i Stockholm för att vi hade varit på Polarpriset dagen innan. Sen när jag kom hem stod mina underbara döttrar på flygplatsen med banderoller och ballonger. Och sen hade min familj tillsammans med Mattias (fästmannen Elg, reds anm.) ordnat en sån familjär middag hemma hos mig som jag uppskattar mest, säger Jill Johnson och fortsätter:

– Sen hade jag en 50-årsbaluns i Stockholm på Sällskapet där jag bjöd in egentligen alla som har haft en nära relation till mig sen jag var 15 år fram tills nu. Det var en sån kväll som man aldrig kommer glömma, med tal som man inte trodde man skulle få höra. Det var en gråt- och skrattfest. 

Därefter var det dags att stå på scenen igen!

– Sen hämtade turnébussen mig klockan 02 mitt i natten, och sen åkte vi till Öland och spelade dagen efter. Efterfest på buss!

Artikeln fortsätter under bilden.

Jill Johnson är aktuell med föreställningen "Simply the best" i Göteborg. Foto: Krall Entertainment, Werecki PR
Jill Johnson är aktuell med föreställningen ”Simply the best” i Göteborg. Foto: Krall Entertainment, Werecki PR

Att fylla just 50 är förenat med lycka för artisten. Hon väljer att omfamna åldrandet och livet – bland annat på grund av erfarenheter från vänner i hennes direkta närhet.

– Det låter så klyschigt men jag tycker faktiskt det är en ynnest att bara få bli äldre. Jag har väldigt många kompisar som har insjuknat i cancer och så där. Jag är verkligen inte den personen som tycker att det är ett problem att åldras. Jag tycker bara att jag är glad om jag får vakna med friska barn och vara frisk själv, säger Jill Johnson.

Att kroppen förändras har stjärnan märkt – men det är inget hon väljer att lägga någon större tankeverksamhet på.

– Sen tycker jag att det inte är roligt alls att inte orka springa den där milen lätt, eller att huden ändrar sig och kroppen ändrar form. Men om man lägger sin koncentration där, då tycker jag man har missat livet, säger Jill Johnson.

Hon har synts i rampljuset ända sedan tidiga tonåren – och det har förstås också inneburit att strålkastarna ständigt riktats mot henne. Att nöjesbranschen åtminstone förr om åren präglas av kroppshets och utseendefixering är knappast en nyhet. Men för Jill Johnson känns det viktigt att prata om varför hon alltid har vägrat att förändra sitt utseende.

Artikeln fortsätter under bilden.

1998-05-05. Förhands melodischlagerfestivalen i Birmingham. Sveriges Jill Johnson träffar pressen i Birmingham på tisdagen. Foto: Stefan Ed/Helsingborgs Dagblad/TT
1998-05-05. Förhands melodischlagerfestivalen i Birmingham. Sveriges Jill Johnson träffar pressen i Birmingham på tisdagen. Foto: Stefan Ed/Helsingborgs Dagblad/TT

– Det kan inte vara det som det ska handla om. Jag vägrar. Sen tycker jag att jag har fötts med tillräckligt bra gener. Jag trivs ganska bra med mitt utseende och det kommer bli värre, haha. Men det är bara att njuta där man står. Det går ju bara utför hela tiden, om man ska se det från det hållet. Men nej, det där är någonting som jag tycker är en icke-diskussion! säger hon.

Jag tänker att det är ett tecken på att man har levt också, att kroppen ändras? 

– Ja, herregud. Jag har ett ärr under näsan som jag har haft sen jag var fyra år gammal och som jag blivit erbjuden att ta bort så många gånger. Men jag är inte den personen. Det är inte viktigt för mig. Men jag tycker det är jättekul att vara snygg, att få klä upp mig och vara mitt vackraste jag, säger Jill Johnson.

Men skönhetsingrepp är en väg hon aldrig kommer vandra. 

– Nej, det har inte varit aktuellt. Det är inte intressant! 

Fotnot: Biljetter till Jill Johnsons föreställningar i Göteborg finns via drakenlive.se.

Underbara Jill Johnson! Så kloka ord!

STOCKHOLM 20220901 Jill Johnson gör en egen show som har fått titeln "Simply the best". Foto: Claudio Bresciani / TT
STOCKHOLM 20220901 Jill Johnson gör en egen show som har fått titeln ”Simply the best”. Foto: Claudio Bresciani / TT