Därför firar Dagny 110-årsdagen i förskott – med Bingolotto-profilerna: ”Kämpa till sista andetaget!”

Allas vår favoritbloggare Dagny Carlsson fyller 110 år i maj och har firat födelsedagen i förskott.

Den folkkära profilen fick besök av trion känd Bingolotto och firade med sång och dans.

Dagny Carlsson blev känd som en av världens äldsta bloggare och fick sitt genombrott när hon fyllt 99 år. Hon slog igenom i SVT:s dokumentär ”Livet börjar vid hundra” och gick rakt in i svenska folkets hjärtan.

Dokumentären skildrade hur Dagny Carlsson började intressera sig för datorer, tog en kurs och sedan startade upp en blogg som blev oerhört populär.

Idag är den folkkära bloggaren 109 år och har sedan SVT-dokumentären bland annat medverkat i Nyhetsmorgon och Skavlan, samt sommarpratat i P1. Dessutom har hon gett ut sin bok ”Livet enligt Dagny”.

Dagny Carlsson har blivit en stor inspiration för många människor över hela landet, framför allt för sin nyfikenhet och glädje kring livet. Hon bloggar inte så mycket själv längre men vännen och presstalespersonen Elena Ström hjälper henne att uppdatera bloggen.

I slutet av förra året blev Dagny hyllad i sociala medier och skapade stora rubriker efter att ha gått ut med att hon vill skänka sin lägenhet till förmån för Cancerfonden.

Sedan förra hösten bor Dagny nämligen på ett äldreboende men har under hösten beskrivits som pigg och levnadsglad.  

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Firade i förskott

Nöjeslivet har tidigare berättat om hur planeringen av den stora dagen i vår inletts. I ett inlägg på den berömda bloggen skriver Elena Ström att födelsedagsfesten kommer äga rum i samma lokal som när Dagny fyllde 100 år.

Men firandet har redan börjat. I senaste inlägget på bloggen får vi ta del hur de firade hennes 110-årsdag i förskott. Dagny blev nämligen besökt på äldreboendet av den sjungande trion ”The Hebbe Sisters”.

Den sjungande och dansade trion har synts i bland annat Bingolotto och Allsång på Skansen. De reste från Värmland till äldreboendet i Stockholm för att hedra Dagny med en show särskilt komponerad för henne, skriver Elena Ström på bloggen.

”The Hebbe Sisters” består av de tre unga tjejerna Emelie, Josefine och Maria och sjöng 30- och 40-talslåtar för Dagny, iförda klänningar från 50-talet.

”Kämpa till sista andetaget”

– Dagny blev jätteglad att höra Frank Sinatras låt ”Fly me to the moon” och när tjejerna började dansa berättade hon att hennes favoritpardans var foxtrot, skriver Elena Ström i blogginlägget.

De gästande artisterna kunde inte motstå att ställa den så populära frågan till Dagny: ”Vad gör man för att leva så länge som du – snart 110 år?”

– Man får inte uggla utan kämpa till sista andetaget! Sade hon då.

Vilket härligt födelsedagsfirande! Lämna gärna en kommentar för att gratulera Dagny på den stora dagen!