Underbara nyheten för 109-åriga Dagny Carlsson – inför den stora dagen: ”Det blir…”

Vilka härliga nyheter!
Dagny Carlsson har fått veta vad som väntar inför den stora dagen.

109-åriga Dagny Carlsson är en inspirationskälla för många människor i hela landet. Hon fick sitt mediala genombrott efter 100-strecket efter att ha fångat svenska folkets hjärtan när hon medverkade i SVT:s dokumentär ”Livet börjar vid hundra”. Där skildrades hennes liv som datorintresserad senior – Dagny startade som bekant upp sin välbesökta blogg då.

Resten är som det brukar heta historia – hon har bland annat sommarpratat i radions P1, medverkat i stora tv-program som ”Skavlan” och ”Nyhetsmorgon”, samt gett ut egna boken ”Livet enligt Dagny”.

Den levnadsglada 109-åringen bor sen en tid på ett äldreboende. När Nöjeslivet tidigare i höst intervjuade SVT-profilen Suzanne Axell, som nyligen träffat Dagny för ett nytt tv-reportage i ”Fråga doktorn”, berättade hon om intrycken hon fick av 109-åringen.

 Det var en stor glädje att möta Dagny igen. Hon har varit lite krasslig, men är tillbaka helt klart! Klara, rappa kommentarer som vanligt. Hon bor nu på ett äldreboende i Solna, men vill komma ut mer och göra mer utflykter, sade Axell till Nöjeslivet då.

LÄS MER: Efter stora livsförändringen – 109-åriga Dagnys nya framtidsplan för stora jubileet: ”Jag vill…”

Dagny Carlsson fick i slutet på förra året också stora rubriker och även lovord i sociala medier när hon gick ut med att hon vill skänka sin lägenhet till förmån för Cancerfonden.

Dagny Carlsson.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

LÄS MER: Varma hyllningarna till 109-åriga Dagny – efter fina gåvan: ”Så rar”

I höstas fick tv-profilen och Dagny komma till ett boende, där hon tycks trivas bra. Hon bloggar inte lika ofta som hon gjorde förr. Men i början av november skrev 109-åringen ett långt inlägg där hon bland annat tackade för de många hälsningar hon fått ta del av på olika vis. Dagen före julafton passade hon också på att önska alla sina läsare en god jul.

Underbara beskedet för Dagny Carlsson inför stora dagen

Senare i vår är det Dagny Carlssons födelsedag, och inför 110-årsdagen har planeringen för hur allas vår favoritbloggare ska firas inletts.

Det berättar Dagnys presstalesperson tillika väninna Elena Ström i ett nyligen publicerat inlägg på bloggen. Hon förklarar att Dagnys hörapparat var trasig, men att budskapet ändå kom fram till 109-åringen när hon fick ta del av informationen när de träffades.

– Dagny vet att en lokal till födelsedagsfesten i maj är redan bokad. Det blir samma lokal som den vi hade när hon fyllde 100 år, skriver Elena i bloggen.

Vi önskar dig all lycka, Dagny. Skriv gärna en uppskattande kommentar!