Därför gillar inte Ann-Louise Hanson att åldras – bakslaget med hälsan efter 80: ”Det är skit”

Ann-Louise Hanson fyller 80 år under våren.

Nu berättar hon för Nöjeslivet om känslorna inför att bli äldre.

Ann-Louise Hanson har varit aktiv i underhållningsbranschen i över sex decennier.

Hon stod på scenen redan som ung flicka och är idag en av våra mest folkkära schlagerdrottningar.

För sin insats inom svenskt musikliv har hon fått ta emot flera prestigefulla priser. Bland annat har hon fått medalj av kungen och dessutom valts in i Melodifestivalens Hall of Fame, med all rätt.

Hon är nämligen den person som deltagit allra flest gånger i Melodifestivalen.

Första gången hon ställde sig på scenen i melodifestivalen var år 1963. Den gången medverkade hon med två bidrag, låtarna ”Zum, zum, zum lilla sommarbi” och ”Säg varför”.

Allt som allt har det blivit fjorton gånger.

1966, 1969 och 1973 blev hennes glansår, då hon hamnade på en fjärde plats alla gångerna. Men trots att det aldrig blivit någon vinst för stjärnan har hon klivit upp på scenen i melodifestivalen om och om igen. Och det har hon gjort med glädje.

– Det är ett fantastiskt stort program att få vara med i och sänds för så många människor. Det är inte så att jag tänkt att nu måste jag vinna, så har det inte varit. Det har bara varit kul att vara med. Tävlingen i sig är rolig, säger hon i en intervju med Nöjeslivet.

Men någon mer gång i tävlingen blir det nog inte.

– Man ska aldrig säga aldrig. Det beror helt på vad det blir för låt. Det beror på om jag känner att jag skulle kunna göra det bra. Men jag skulle inte ställa upp för att jag tror att jag ska vinna. Det har jag aldrig gjort, säger hon till Nöjeslivet.

Ann-Louise Hanson om att åldras

Under våren fyller Ann-Louise Hanson 80 år. Men att åldras är ingenting hon njuter av.

– Det är skit. Man vill ju stanna tiden. Jag vill hoppa av. Man tittar sig i spegeln på morgonen och tänkte ”jaja, du är 80”. Men så sminkar man sig om man ska i väg på någonting och tänker ”Men du ser ganska bra ut”, säger stjärnan till Nöjeslivet.

Ann-Louise Hanson om smärtorna

Med åldern har hon nämligen behövt tampats med en hel del krämpor.

– Man märker att det tar emot här och där. Jag har artros i knäna, i tummen och i axlarna, säger Ann-Louise till Nöjeslivet.

Ann-Louise väntade länge på att få en operationstid, men när hon fick höra att alla inte blir bra bestämde hon sig för att strunta i att lägga sig under kniven helt och hållet.

– När jag fick höra att det inte är alla som blir bra så tänkte jag, som är en sådan neggoperson, att då är väl jag en av dem som det inte lyckas på. Så då sket jag i det. Jag får ha ont i stället.

Så ska Ann-Louise Hanson fira 80-årsdagen

På frågan om hon kommer slå till med stor fest på 80-årsdagen är svaret nej.

– Jag är inte mycket för sådana jättekalas. Folk ska prata, säga någonting och hålla tal. Brunos 80-årsdag firade vi med familjen och så kommer vi göra nu också. Det blir bara familjen och dottern kommer hem från USA. Det blir mycket god mat och goda viner.