Därför känns inte Agnetha Fältskog igen på stan längre – stjärnans egna ord om utseendeförändringen

I en ny intervju med The Guardian berättar nu Agnetha Fältskog att hon inte längre blir lika igenkänd på stan. Något hon själv tycker är skönt.

Många har nog vid ett eller annat tillfälle fantiserat om hur det hade varit att leva som kändis.

Det finns såklart många fördelar med ett liv i rampljuset och både artister, skådespelare och idrottsstjärnor får mycket kärlek för sina prestationer och verk.

Men för de som faktiskt är kända kan bristen på privatliv och den stora uppmärksamheten även upplevas som påfrestande.

Agnetha Fältskog om kändisskapet

Det vet inte minst Agnetha Fältskog, som är en av våra absolut största artister genom tiderna.

Stjärnans stora framgångar med ABBA har knappast gått någon förbi och idag är bandets enorma avtryck på musikbranschen något som hela Sverige känner stolthet över.

Men för Agnetha har ett liv i strålkastarljuset aldrig varit motivationen bakom artisteriet. Snarare tvärtom.

STOCKHOLM 20120113 Agnetha Fältskog tar emot utnämningen som 2012 års modelegend på ELLE-galan på Grand Hôtel i Stockholm. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Var rädd för fansen

För många år sedan drabbades hon av scenskräck, och hon har ofta beskrivit sig själv som en blyg person.

Den enorma uppmärksamhet som uppstod kring bandet var något som hon emellanåt upplevde som obehagligt, och efter att bandets splittrades levde hon mycket tillbakadraget.

”Jag drömde att fansen skulle få tag på mig och aldrig släppa mig fri eller att jag krossades av dem. Jag var rädd för dem,” har hon skrivit i sin självbiografi ”Abba: hela historien” enligt Aftonbladet.

Agnetha Fältskog
STOCKHOLM 1976-09-28 Sångerskan i ABBA Agnetha Fältskog, porträtt i samband med en TV-show i Stockholm 28:e september 1976. Foto: Olle Lindeborg / TT / Kod: 190

”Då och då kommer någon fram”

Idag har hon hunnit fylla 73 år, och för tillfället är Agnetha aktuell med ett album med nya versioner av låtar från plattan ”A”.

I en stor intervju med The Guardian berättar stjärnan att hon är väldigt lycklig.

Hon beskriver också att hon trivs bra med att inte bli lika igenkänd som förr.

– Om jag har på mig mycket smink eller är väldigt finklädd är det fler som känner igen mig, men till vardags är det inte så farligt, säger hon till tidningen.

– Svenskar är väldigt reserverade, men då och då kommer någon fram och säger ”tack för musiken,” och det är väldigt fint.

Vi tycker du är fantastisk, Agnetha!